16-06-2021

Bečić žrijebanjem odredio trajanje mandata novom Savjetu RTCG

Predviđeno je da pet godina mandat traje za pet članova Savjeta, četiri godine će tu poziciju pokrivati tri, a tri godine dva člana Savjeta.

Bečić žrijebanjem odredio trajanje mandata novom Savjetu RTCG | Radio Televizija Budva

Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić jutros je u vili Gorica žrijebanjem odredio trajanje mandata novom Savjetu Radio Televizije Crne Gore.

Predviđeno je da pet godina mandat traje za pet članova Savjeta, četiri godine će tu poziciju pokrivati tri, a tri godine dva člana Savjeta.

Članovi Savjeta na pet godina biće Predrag Marsenić, Veselin Drljević, Milica Špajak i Filip Lazović, na četiri godine su izabrani Amina Murić, Marijana Camović Veličković i Žarko Mirković, a na tri Bojan Baća i Naod Zorić.


Foto: Savo Prelević

Bečić je poželio sreću novoizabranim članovima Savjeta, naglasivši da su građani i javnost bili nestrpljivi da budu izabrani, ali da su bili dužni da poštuju proceduru i da u transparentnom procesu izaberu novi Savjet.

Predsjednik Skupštine je istakao da je pred novim Savjetom velika odgovornost i obaveza i podsjetio da je rad RTCG u prethodnom periodu bio predmet kritike i u izvještajima Evropske komisije.

Bečić je novim članovima poručio da je "pred vama veliki posao, veliki su izazovi, velika su očekivanja od novog Savjeta RTCG".

"Ne samo domaće već i međunarodne javnosti. Svjedoci ste da od vašeg rada, kvaliteta rada će u jednom dijelu zavisti i evropski put Crne Gore“, poručio je Bečić.

Pored toga što u Javnom servisu, kako kaže Bečić, rade brojni profesionalci RCTG je, nerijetko bio predmet kritika, kako domaće javnosti, tako i međunarodnih partnera.

"U jednom značajnom dijelu rada i brojnim segmentima rada su po meni, ali i domaćoj i međunarodnoj javnosti bile opravdane kritike zato je i fokus brojnih evropskih izvještaja bio prema radu Javnog servisa i zato je obaveza vas kao onih koji će upravljati Javnim servisom da obezbijedimo ono što je istinska nezavisnost i profesionalnost javnog servisa", naveo je Bečić.

Izvor: Vijesti