07-09-2023

Besplatna Škola programiranja Plus Ultra za srednjoškolce

Srednjoškolci iz Crne Gore mogu se prijaviti za besplatnu Školu programiranja. Riječ je o programu razvoja programerskih vještina mladih, koji sprovodi bosansko nevladino udruženja Plus Ultra. Ovaj besplatni program kreće krajem septembra i sastoji se od tri modula. Svaki modul traje po šest sedmica i uključuje sedmično opterećenje od po 5 sati rada.



Interaktivna predavanja se održavaju vikendom u trajanju od tri sata, a na vježbama od 90 minuta učesnici će, uz pomoć tutora, rješavati zadatke iz programiranja jednom nedeljno. Pored toga, na sedmičnom nivou učesnici imaju priliku raditi interaktivne kvizove radi utvrđivanja gradiva i vježbanja.

Predavači na programu su iskusni u prenošenju znanja, te je sam program Škole programiranja usavršen kroz prethodne tri edicije kroz koje je prošlo više stotina srednjoškolaca.

Pored znanja iz programiranja, ova škola nudi i razvoj soft skills vještina, posjete raznim kompanijama, korisne radionice te naravno, druženje s vršnjacima koji imaju zajedničke interese.

“Ne, niste čuli pogrešno, sve ovo je besplatno. Čitav program organizuje i vodi Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra, koje se svake godine trudi da obezbijedi besplatnu i kvalitetnu edukaciju za mlade koji su zainteresovani za IT. Sam program i način rada je dizajniran prema fakultetskom planu i programu, te prilagođen srednjoškolskom uzrastu. Uz ovaj program možete unaprijediti svoj uspijeh u školi, ali se i već unaprijed pripremiti za studije”, navode organizatori škole programiranja.

Dodaju da za učešće u programu nije potrebno nikakvo predznanje, tako da se mogu prijaviti i oni koji do sada nijesu nikada programirali, a imaju želju da se okušaju u tome. Ukoliko srednjoškolci već imaju neko iskustvo u programiranju, kroz ovaj program će svoje znanje podići na viši nivo.

Prijave su otvorene do subote, 9. septembra. Za više informacija posjetite instagram profil Udruženja Plus Ultra (@plusultrayouth).

Zainteresovani se mogu prijaviti putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqfISXsQZbRuLS5M4ITtyufVZ0H8xecWKpSujUZbCMSJeXBA/viewtorm