05-04-2016

Besplatno pohađanje obuke na računaru za nezaposlene žene

Sekretarijat za lokalnu samoupravu shodno članu 3 Odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u opštini Budva za period 2015/ 2016. (“Službeni list Crne Gore-opštinski propisi”, broj 17/2015) je nosilac realizacije aktivnosti koje se odnose na postizanje rodne ravnopravnosti Opštine i s tim u vezi po četvrti put (2012 – 2013 – 2015) je organizator obuke za besplatno pohađanja osnovne obuke na računaru u programu: Word, Excell, Internet i e-mail za nezaposlene sugrađanke sa prebivalištem u Budvi, planirane u okviru poglavlja “Ekonomija i održivi razvoj” u trećem po redu Akcionom planu za postizanje rodne ravnopravnosti za 2015 – 2016. godinu.

Besplatno pohađanje obuke na računaru za nezaposlene žene | Radio Televizija Budva

U vezi gore navedenog Vas informišemo da predmetna obuka počinje od 05. 04. 2016. godine i koncipirana je tako da se odvija dva puta nedjeljno u trajanju od blok časova – 2 školska časa, u prostorijama računarske učionice u SMŠ „Danilo Kiš“.

Prijavljene kandidatkinje su podijeljene u dvije grupe od po 10 polaznica i nakon obuke će im biti uručeni sertifikati.

Predavači su profesori: Milutin Janjušević i Nevenka Milošević Vlačić.

Uslovi za prijavu kandidatkinja za ovu besplatnu obuku su bili:

1. Zahtjev za prijavu na Pisarnici Sekretarijata za lokalnu samoupravu;
2. Potvrda sa Zavoda za zapošljavanje u Budvi da se kandidatkinja nalazi u evidenciji istog u Budvi;
3. Uvjerenje o prebivalištu iz MUP-a, Područna jedinica Budva.

Cilj ovog projekta je aktivno uključivanje lokalne zajednice i ulaganje u podizanje nivoa kvalifikacionog kapaciteta nezaposlenih sugrađanki, te u razvoj na tršištu rada traženih kompetencija, u ovom slučaju rad na računaru. Cilj je da na ovaj način ih stimulišemo da se uključe u radno aktivno stanovništvo Budve, tj. pomognemo da lakše dođu do traženog posla.

Opština Budva podstiče procese koji će stvoriti ambijent u kojim će građani i građanke Budve uključiti u proces cjeloživotnog obrazovanja, s ciljem podsticaja i razvoja konkurentne sposobnosti radne snage sa prebivalištem u Budvi, smanjenjem nezaposlenosti i isključivosti, a što je i utvrdjeno Planom obrazovanja odraslih Plana 2015 – 2019 Ministarstva prosvijete Crne Gore.

Ciljna grupa su nezaposlene sugrađanke shodno evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Kancelarija u Budvi.

Partneri na realizaciji ovog projekta su: Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Kancelarija u Budvi i filijala u baru; i SMŠ „Danilo Kiš“.