05-04-2016

Bezbjednost dovodi turiste

Popunjenost u predsezoni i rezervacije za ovo ljeto ukazuju na to da će sezona biti bolja i do 10 odsto od prošlogodišnje, poručuju turistički poslenici. Na drugoj strani u NTO vjeruju da će turisti iz bezbjednosnih razloga ovog ljeta radije birati Crnu Goru.

Bezbjednost dovodi turiste | Radio Televizija Budva

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović, već sada vidi da će sezona biti dobra i da će vjerovatno premašiti prošlogodišnju.

“Popunjenostu predsezoni je standardna”, kazao je Radulović, i dodao da, što se tiče njegove kompanije, rezervacija je na prošli petak bilo 54 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

“U novcu bukirano je 70 odsto više mjesta za ovu godinu”, kazao je Radulović. "Sezona će sigurno biti 10 odsto bolja od prošlogodišnje", kazao je Radulović i dodao da se otvaraju nova tržišta među kojim je i kinesko.

Govoreći o rekonstrukciji puteva uoči početka glavne sezove, Radulović kaže da to kao problem navode oni koji nemaju šta drugo da kažu.

“Treba puno da radimo da budemo mudri i skromni da budemo dobri trgovci da ne potrošimo svu robu u ovoj sezoni”, zaključio je Radulović.

I u Nacionalnoj turističkoj sezoni vjeruju da će ova sezona biti bolja od prošlogodišnje. Zbog terorističkih napada, kako navode, otkazuju se aranžmani za Tursku. Krajem marta stigli su prvi turisti u predsezoni.

“Činjenica je da se turisti odlučuju da stabilne i bezbijedne destinacije. Ove godine u drastičnom padu biće broj turista koji će posjetiti Tursku, zbog napada u Istanbulu i Ankari, pa prema našim informacijama ruski turisti, koji su najbrojniji turisti u Turskoj, u velikom broju otkazuju aranžmane i opredjeljuju se za destinacije poput Španije, Grčke, Hrvatske i naravno Crne Gore”, saopštila je Nina Vukčević iz NTO, prenosi rtcg.me.