06-12-2023

Bijela čorba od mljevenog mesa

Bijela čorba od mljevenog mesa i sa dodatkom čili papričice predjelo je za čistu desetku.


Foto: Shutterstock

Bijela čorba je, bez svake sumnje, jedno od omiljenih predjela na našim trpezama. Najčešće se sprema bijela teleća čorba, a mi vam za danas predlažemo bijelu čorbu sa mljevenim mesom. Još je pikantnijeg ukusa jer u recept ide i čili papričica. Nepogrešiv izbor za hladne dane.

Sastojci:

- 1 glavica crnog luka

- 1 stabljika praziluka

- 1 stabljika celera

- 1 korijen peršuna

- 1 šargarepa

- 2 čena bijelog luka

- 1 zelena čili papričica

- 200 g mljevenog mesa

- so po ukusu

- biber po ukusu

- začinska paprika po ukusu

- 3 krompira

- 2 l vrele vode

- 1 jaje

- 100 ml pavlake za kuvanje

- 1 kašika brašna

- 1 struk mirođije

Priprema:

Isjeckajte glavicu crnog luka i propržite na malo ulja i srednjoj vatri. Isjeckajte i praziluk pa i njega dodajte u tiganj.

Isjeckajte celer i korijen peršuna, pa i njega prodinstajte sa ostatkom povrća za bijelu čorbu. Dobro promiješajte, pa ubacite izrendanu šargarepu.

Promiješajte povrće, poklopite i ostavite da se dinsta oko pet minuta na srednjoj vatri. Isjeckajte bijeli luk i zelenu čili papričicu, pa ih ubacite zajedno sa mljevenim mesom i dinstanim povrćem.

Ubacite so, biber i začinsku papriku po ukusu, promiješajte, pa dinstajte još oko 10 minuta. Isijecite krompire na kockice, ubacite ih u mljeveno meso i povrće, pa prelijte sa vrelom vodom.

Promiješajte bijelu čorbu i kuvajte oko 15 minuta. U činiju ubacite jaje, pavlaku za kuvanje i brašno, dobro promiješajte, pa dodajte u bijelu čorbu miješajući. Ostavite da se krčka oko 10 minuta.

Isjeckajte mirođiju, pa je dodajte kada bijela čorba bude gotova. Promiješajte i služite. Preporučujemo i bijelu čorbu od povrća.



(Mondo)