06-08-2023

Boćari Maina dobili protivnika u 1/4 finalu Lige šampiona

Boćarski klub Maini je dobio protivnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Kako je odlučeno žrijebom u hrvatskom Pazinu, u Budvi će 9. septembra gostovati prvak susjedne zemlje, ekipa Istre iz Poreča.


Foto: BK Maini

Iz boćarskog kluba Maini su zadovoljni izvlačenjem, kažu moglo je i bolje ali moglo je i gore.

"Kako kaže predsjednik kluba gospodin Mirko Božović, ekipa po mjeri u svakom pogledu. Naš klub je napravio veliki iskorak i sa odličnim pojačanjima došao do ove faze takmičenja, sigurno da i ekipi Istre neće biti lako. Istra je odlična ekipa, veoma dobro organizovana i biće nam čast da ih ugostimo. Kako kaže predsjednik gospodin Božović, veoma je bitno i sa finansijske strane što ne idemo u goste u Francusku ili Italiju, što bi bio veliki izdatak. Nadamo se da ćemo pored Opštine Budva naći još neke sponzore koji će nam pomoći da sezonu izguramo do kraja", saopštili su iz BK Maini.

Napominju da će, ukoliko vrijeme posluži, momci Maini biti domaćin na terenima na Slovenskoj plaži, gdje su se više puta pokazali kao odlični organizatori, te tvrde da spektakl neće izostati.

"Reakcije su pozitivne, momci već kreću sa pripremama za ovaj dvoboj i nadaju se da će namučiti ekipu Istre koja slovi za favorita. Zvanično, prva utakmica je u Budvi 9, a revanš meč je 30. septembra u Poreču. Ekipa Istre je inače domaćin fajnal-fora Lige šampiona ove godine i sigurno da će dati sve od sebe kako bi kao domaćini učestvovali na završnici najprestižnijeg takmičenja u boćanju", kazali su iz budvanskog kluba.

Žrijebu koji je održan u Pazinu prisustvovali su predsjednik Upravnog odbora BK Maini Zlatko Marović i trener Nenad Ranković.


M.S.