16-11-2023

Boćari Maina za vikend na fajnal foru Kupa evropskih prvaka

Boćarski klub Maini ostvario je izuzetan uspjeh plasmanom na fajnal for Kupa evropskih prvaka u boćanju koji će se održati idućeg vikenda u Poreču.


Foto: BK Maini

Kako za Polis ističe Tomislav Ranković iz BK Maini, momci su spremni i nada se da će se vratiti sa sjajnim rezultatima.

"Ovo je uspjeh koji sigurno niko od nas ni planirao, ni vidio u bliskoj budućnosti. Ali, korak po korak, poklopile su se neke kockice. Imali smo par vrhunskih partija i došli tu gdje jesmo. Stvarno, uspjeh koji je istorijski za crnogorsko klupsko boćanje i možda se nikada neće ponoviti. Kod nas vlada euforija, svi smo spremni, cijela ekipa je na raspolaganju treneru i nadam se da ćemo se vratiti sa lijepim rezultatima", kazao je Ranković.

Ovom takmičenju su prethodile pretkvalifikacije koje su počele u februaru.

"U pretkvalifikacijama igrali smo sa prvacima Bosne i Hercegovine i Srbije, kasnije se ukrstili sa prvacima Slovenije u osmini, a u četvrtfinalu pobijedili ekipi Istre iz Poreča, koja je inače domaćin fajnal fora. To je jedan stvarno nevjerovatan uspjeh. Oni su zvanični prvaci Hrvatske. Sada polufinale igramo sa ekipom La Perosine iz Italije. Oni budžetom, kvalitetom i kadrom imaju 99, a mi jedan odsto šansi. Ali ne idemo sigurno sa bijelom zastavom, trenirali smo, daćemo sve od sebe da eventualno iznenadimo protivnika i uđemo u finale", rekao je Ranković.


Ranković, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Okosnicu kluba, kako ističe, čine momci iz Budve uz dodatna pojačanja.

"Imamo pojačanja iz Hrvatske i Slovenije i naših pet-šest momaka iz Budve. Sigurno je da smo ekipa za respekt i ekipa koja će pokušati da napadne krov Evrope", zaključio je Ranković.

U subotu su na rasporedu polufinalni susreti sa početkom u 9, dok je finale u nedjelju od 10 sati.