08-11-2023

Bogat pozorišni program Grad teatra u postfestivalskom periodu

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, Javna ustanova Grad teatar Budva priprema se za organizaciju raznovrsnog pozorišnog programa u postfestivalskom periodu.


Printscreen: YouTube/RTV Budva

Svetlana Ivanović, urednica programa, gostujući u jutarnjem programu TV Budva, predstavila je izvanredne projekte koji će se održati u narednim nedeljama.

Već za deset dana, 18. novembra, započeće niz programa koji će zadovoljiti i najprobirljivije pozorišne ljubitelje.

Prvo gostovanje je čuvenog Nikole Đurička, koji će izvesti svoj stand-up nastup pod nazivom "Showbiz". Ova predstava će se održati u amfiteatru Srednje škole Danilo Kiš, što predstavlja jedinstveno iskustvo u okviru Grad teatra.

"Nikola Đuričko će ovu svoju predstavu održati u tom prostoru i tim povodom smo naglasili u svim najavama da će ulaz za učenike i studente biti besplatan. Biće gužva, evo već mogu da kažem, tako da svi oni koji još uvijek nisu rezervirali svoju ulaznicu, molim da pozovu na poznate brojeve telefona 402-935 ui 068-875-155", kazala je Ivanović najavljujući kompletan repertoar.

Nakon toga, očekuje se niz izuzetnih projekata do 12. ili 13. decembra. Ovi autorski projekti i male pozorišne forme tematiziraju različite aspekte ljudskog iskustva, koristeći visoko estetizovan pozorišni jezik kako bi postigli duboku emocionalnu povezanost s publikom.

Na dan 24. novembra, Narodno pozorište iz Subotice gostuje u Budvi s autorskim projektom Mije Peković, koji se inspirirao životom francuske šansonjerke Edith Piaf. Ova priča nosi naziv "Bravo za klovna" i izuzetno emotivno i umjetnički tretira teme koje nas sve dotiču.

Ninoslav Đorđević iz Narodnog pozorišta Sombor gostuje 28. novembra s monodramom koja se bavi temom muškog mentalnog zdravlja, pružajući publici duboke uvide u izazove s kojima se muškarci suočavaju.

Lucija Barisić, poznata glumica, izvešće svoj autorski projekt u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ova predstava nudi raskošno pozorišno iskustvo i istražuje intimne teme na izuzetno umjetnički način.

Projekt "Neodustajanje" Marije Medenice iz Srpskog narodnog pozorišta preispituje život gulumice na izuzetan način, donoseći pozitivne odgovore na sve izazove s kojima se suočavaju.

Stevan Vukotić i Maja Stonjanović izvešće predstavu "Pluća", koja se bavi pitanjem smisla života u vremenima kada budućnost svijeta izgleda neizvjesno zbog klimatskih promjena i drugih globalnih problema.

Ovaj ciklus završava s projektom Dušanke Stojanović-Glid, "Couching", koji se ironično bavi temom samo-pomoći i važnosti kontakta s drugim ljudima.

Ovi projekti će biti izvedeni na različitim lokacijama u Budvi, a za ulaznice se mogu rezervisati putem telefona 402-935 i 068-875-155 ili putem službenog sajta.

Cijena ulaznica iznosi 10 eura, a posebni popusti dostupni su za korisnike budvanske kartice i seniorske kartice.