29-03-2018

Bojanić: Đukanović se neće pojaviti na televizijskoj debati

Predsjednički kandiat Mladen Bojanić pozvao je večeras kandidata Demokratske partije soscijalista Mila Đukanovića da se pojavi na debatama na Javnom servisu.

Bojanić: Đukanović se neće pojaviti na televizijskoj debati | Radio Televizija Budva

„Naravno, neće doći. Možete li zamisliti evropsku zemlju u kojoj kandidat za predsjednika države neće da dođe na debatu na javnom servisu, možete li zamisliti koliko bi glasova Angela Merkel dobila da to uradi, nula. Nema više šta da kaže. Ili se boji debate koju ne može kontrolisati“, kazao je Bojanić na izbornoj konvenciji u Kotoru.

On je rekao da je toliko pitanja koja se Đukanoviću mogu postaviti "poput KAP-a, garancija, Melgonije, Elektroprivrede".

„Milion tema koje je Đukanović krio, jer nije imao ko da ga pita, a sada ga čekamo na javnom servisu da nam to objasni svima u lice, šta je sve radio svih ovih godina“, poručuje Bojanić.

Bojanić smatra da se Đukanović neće pojaviti na televizijskoj debati sa svojim konkurentima, jer, "niti poštuje crnogorske građane, niti ima šta da im kaže“.

„Đukanović se boji prave debate u kojoj bi se pokrenule teme o kojima bi radije ćutao i koje godinama krije. Kotor je vjekovni evropski grad i cilj nam je da to ponovo bude u modernoj evropskoj Crnoj Gori“, kazao je Bojanić noćas u Kotoru.

Bojanić je rekao da je Kotor pokazao da može da živi u toleranciji i da se mogu srušiti sve podjele nametnute samo radi vlasti Đukanovića i njegove klike. "Kotor je dokaz da se mogu odškrinuti vrata slobode“.

„Kotorska vlast je zatekla ono što ću i ja zateći, urušene institucije na lokalnom nivou, a na državnom su još gore, devastiranu privredu, potpuno uništene međuljudske odnose, milion sukoba o različitim stvarima, ali je to nešto što moramo svi zajedno da prevaziđemo. Ne damo za povod nikome da nas više nikad svađa“, rekao je Bojanić.

On je naglasio da će nakon izbora za predsjednika pozvati sve aktere političkog i građanskog društva na dijalog o problemima koji tište Crnu Goru.

Bojanić je ocijenio da je prethodna vlast u Kotoru radila u interesu pojedinaca, urušavajući sve ostalo.

"Tako grad pomoraca više nema svoju pomorsku kompaniju. Kotorska vlast je pokazala da ideja koju zastupam može biti ideja cijele Crne Gore. Ja lično vam nudim cijelog sebe, od onog trenutka kada postanem predsjednik, i lično i institucionalno da pomognem Kotoru i Crnoj Gori u bilo kom vidu", kazao je Bojanić.

On je poručio da kao predsjednik "namjerava da se miješa u svoj posao, da sam predlaže zakone i pokreće inicijative, da sam dovodim investore, ali čestite, a ne bjelosvjetske prevarante“.

Bojanić je istakao da građani Crne Gore pred sobom imaju jednostavan izbor.

„Biraju između diktature koja je pred vratima i puta Crne Gore u Evropu čistog obraza. Dvadeset i sedam godina Đukanović vara ovaj narod sa pričom da ima plan da živimo bolje. Naravno, taj njegov bolji život osjetili su samo on i njegova uža familija i prijatelji“, rekao je Bojanić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić rekao da je ne postoji bolje mjesto da Bojanić predstavi svoju kandidaturu od tog grada.

"Jer je Kotor na prethodnim lokalnim izborima Crnoj Gori poslao glas o slobodi i odnio pobjedu nad svim onim što režim predstavlja u proteklih 27 godina“, kazao je prvi čovjek Kotora Vladimir Jokić.

Predsjednica kotorske Skupštine Oštine Dragica Perović rekla je da su građani Crne Gore mimo svoje volje postali taoci jednog čovjeka koji ih gazi gotovo tri decenije.