29-01-2021

Boreta: Počinju radionice Filmsko i dramsko pismo i Stop filmskoj pirateriji

Realizacija tromjesječnih radionica pod nazivom "Filmsko i dramsko pismo" i "Stop filmskoj pirateriji”, počinje uskoro a u organizaciji “Cadmus Cineplex”-a i pod medijskim pokroviteljstvom "RTB". Radionice će voditi dramaturg Miloš Boreta.


Foto: Screenshot, TV Budva/ Dramaturg Miloš Boreta

Radionica “Filmsko i dramsko pismo" održavaće se nedjeljom u prostorijama budvanskog bioskopa od 10h, a namijenjena je mladima od 10 do 15 godina, dok će radionica koja se odnosi na pirateriju biti organizovana preko Zoom platforme u februaru mjesecu istakao je dramaturg Miloš Boreta u razgovoru za Radio Budvu.

"Nastavljamo sa edukativnim, društveno odgovornim projektima u Cadmus Cineplex-u. Radionica “Filmsko i dramsko pismo" će se baviti najviše filmskim i dramskim pisanjem, kao i opismenjavanjem mladih o medijskoj pismenosti, a i druga radionica je takođe povezana sa filmom i zove se "Stop filmskoj pirateriji", objasnio je Boreta.

Prijave se mogu izvrštiti slanjem najosnovnijih podataka o zainteresovanom polazniku putem maila: milosboreta@gmail.com.

Kako je Boreta dalje objasnio u razgovoru za Radio Budvu, veoma ga raduje činjenica da postoje polaznici koji od samog početka radionice "Filmsko i dramsko pismo" aktivno učestvuju, i dalje su radovni ali i sve više zainteresovani.

"Veoma sam srećan zbog toga jer su to sve naši sugrađani koji će se uskoro možda i baviti time, ako ništa drugo obzirom na činjenicu da uskoro postaju srednjoškolci, drago mi je što su već sada svjesni koliko im znači medijaska pismenost uopšte", naglasio je Boreta.