11-12-2020

Borovinić Bojović: Galić direktor IJZ, Radulović KCCG

Novi direktor Kliničkog centra biće neurolog Ljiljana Radulović, a na čelu Instituta za javno zdravlje biće postavljen Igor Galić, kazala je gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović


Foto: Vijesti

Ona je kazala da je u izradi novih mjera radio tim ljekara, epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje.


"NKT je protivzakonito i samoinicijativno odlučilo da ne postoji, ne rukovodeći se interesima građana, isto kao što je nastalo, protivzakonito. Ministarstvo zdravlja je bilo dužno da u najkraćem roku dovede potpunu situaciju pod kontrolom. Tim stručnjaka učestvovao je u izradi seta mjera, koji je stupio na snagu u srijedu", rekla je Borovinić Bojović, dodajući da NKT "nije smjelo da donese odluku o o napuštanju".

Ona je istakla da je važno poštovati sve mjere i preporuke.

"Mjere su se u prvom talasu poštovali i svi su ih podržali. Poslije su zbog selektivnosti građani prestali da ih poštuju. Građani nisu krivi i niko ne može da ih optuži za bilo kokvo stanje sada. Što se tiče događaja zbog kojih su me pojedini mediji prozivali, na sahrani mitropolita Amfilohija imala sam masku, a na trenutke sam morala da je spustim i zatim da je vratim. Maliciozno je napadati nekoga na takav način, nekoga ko je 24 sata bio na prvoj liniji odbrane protiv nepoznate i teške bolesti, što građani znaju", rekla je Borovinić Bojović dodajući da na "ovakva pitanja više neće odgovarati...".

Dodala je i da nije ona pustila bilo koga da napušta bolesničku postelju prilikom smrti mitropolita Amfilohija.


(Vijesti)