16-10-2023

Bošković: Ciljevi OK Budva odbrana oba domaća trofeja i što duži opstanak u Evropi

Odbrana oba domaća trofeja, uz što duži opstanak u Evropi ciljevi su Odbojkaškog kluba „Budva“ ove sezone, kazao je za Polis trener Miljan Bošković.


Bošković, Printscreen: YouTube/RTV Budva

Takmičenje u EPCG Superligi Budvani su otvorili maksimalnom pobjedom protiv Galeba minulog vikenda, a krajem mjeseca u Burgasu u Bugarskoj očekuje ih turnir prve runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona.

"Znam da je cilj da odbranimo Kup i prvenstvo, to je svakako veliki cilj, ali ja želim i da što duže ostanemo u Evropi. Ipak je za mladu ekipu koju imamo to jedan veliki potencijal i šansa", izjavio je Bošković.

Podsjetio je da poslije dužeg vremenskog perioda Budva ima samo dva stranca u rosteru.

"S obzirom da imamo dosta mladu ekipu, sa Balšom Radunovićem i Ivanom Ječmenicom, koji su dosta prošli u inostrastvu, pokušaćemo da pomognemo mlađim igračima i da izvučemo maksimum iz njih. Veliku pomoć imamo i od Lazara Dodića i Lazara Močića koji su igrači sa strane", istakao je Bošković.

Turnir prve runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona biće održan u Burgasu u periodu od 27. do 29. oktobra. Rivali Budvana biće domaćin Burgas, Kapošvar iz Mađarske i Strumica iz Sjeverne Makedonije.

Timovi u prvoj rundi kvalifikacija biće raspoređeni u četiri grupe, od čega su dvije grupe sa po četiri ekipe i dvije grupe sa po tri kluba, nakon čega će po dva najbolje plasirana sastava izboriti drugo kolo kvalifikacija.

Prije evropskih mečeva, Budva će 21. oktobra ugostiti novog superligaša ekipu Lovćena, u susretu drugog kola domaćeg prvenstva.