08-08-2023

Bošković novi trener Budve

Miljan Bošković je novi trener odbojkaša Budve, pa će mladi trener klupu vicešampiona Budućnosti zamijeniti klupom petostrukog uzastopnog šampiona. Sa aktuelnim osvajačem duple krune je potpisao ugovor na dvije plus jednu godinu.


Foto: OSCG

On će na klupi Budvana naslijediti Miloša Markovića, koji je nakon tri sezone i sedam trofeja (tri titule i četiri kupa) odlučio da potraži novi trenerski izazov u karijeri.

Bošković je prošle sezone prvi put samostalno vodio Budućnost i vodio je do dva finala, u kojima su “plavi” zaustavljeni upravo od Budve.

- Nakon mog dugogodišnjeg rada i truda u odbojkaskom klubu Budućnost, od mlađih kategorija do prvog tima, moj rad je prepoznala ekipa Budve. Odlučio sam da prihvatim koncept rada Budve sa mladjim igračima i viziju na duže staze i postanem trener te ekipe. Želim da se zahvalim Budvi na ukazanom povjerenju, nadam da ću ga i opravdati. Moj cilj je da napravim dobru ekipu, sa kojom ću prvo izgraditi odnos povjerenja, dogovora i poštovanja, a uz te atribute će sigurno doći i dobra igra. sartujemo od septembra i radujem se novom iskustvu. Ovom prilikom želim da zahvalim upravi Buducnost Voleja, budućim trenerima i igračima da poželim sve najbolje u budućem radu - kazao je Bošković za Pobjedu.

Bošković, inače selektor mlađe seniorske reprezentacije, trenutno je u Kolašinu sa seniorskom reprezentacijom (na pripremama za Evropsko prvenstvo), kao jedan od pomoćnika Ivana Joksimovića, Budvu su ljetos napustili i neki igrači, kao što su Aleksandar Gmitrović (Mladi radnik, Srbija), Urban Toman (Arkada Galaci, Rumunija), Veljko Bjeljac (Borac Banjaluka, BiH)…

Budvanima, dakle, u narednom periodu predstoji posao na formiranju igračkog kadra za narednu sezonu, u kojoj ih očekuju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

Šampion Crne Gore u muškoj konkurenciji će u prvoj rundi kvalifikacija igrati u grupi 1, protiv Neftahimik Burgasa iz Bugarske, Kapošvara iz Mađarske i Strumice iz Sjeverne Makedonije. Budva, kao i ostali timovi, ima rok do 4. avgusta da se prijavi i konkuriše za organizaciju ovog turnira. U drugu rundu kvalifikacija idu po dvije prvoplasirane ekipe iz četiri kvalifikacione grupe (dvije po četiri, a dvije po tri tima), i tih osam timova će u drugoj rundi kvalifkacija biti podijeljeni u dvije grupe po četiri.

Ako bude prva u svojoj kvalifikacinoj grupi, Budva će igrati u grupi 5 sa pobjednikom grupe 4 (Mladost Zagreb, Arkada Galaci, Las Palmas), i drugoplasiranim timovima grupe 2 (Partizan, Olimpijakos, Radnik Bijeljina) i 3 (Ford Levoranta Sastamala, Hipo Tirol Insbruk, Dinamo Apeldorn, Prometej Dnjepr). Ako bude druga, igraće u grupi 6, sa pobjednicima grupa 2 i 3, te drugoplasiranim timom iz grupe 4.

U drugoj rundi će domaćini biti ekipe sa najboljim rezultatima u prvoj rundi.

U Ligu šampiona (grupna faza) idu pobjednici dva turnira druge kvalifikacione runde i najbolji drugoplasirani tim. Ako bude pobjednik grupe 5, Budva će igrati u grupi D sa Jastržebskim, Lineburgom i Jihostrojem, ako bude najbolja u grupi 6, naš šampion će igrati grupnu fazu LŠ igrati u grupi A sa Kozleom, Roselarom i Ziratbankom, Ako bude najbolja drugoplasirana ekipa, igraće u grupi E sa Lubeom, Mazeikom i Pragom.

U slučaju eliminacije u kvalifikacijama za LŠ, Budva će nastaviti takmičenje u CEV kupu…



(Pobjeda)