13-10-2020

Božović: Bez većih intervencija zbog kiše, u toku dezinfekcija javnih površina

Služba za zaštitu i spašavanje, osim svojih uobičajenih aktivnosti kada pomaže građanima opštine Budva, posebno je aktivna ovih dana kada su najavljene velike količine padavina.

Božović: Bez većih intervencija zbog kiše, u toku dezinfekcija javnih površina | Radio Televizija Budva

Tokom jučerašnjeg dana uspjeli su da saniraju problem u Modernoj galeriji "Jovo Ivanović" u Budvi koja se već duži vremenski period suočava sa problemom prokišnjavanja krova. Pored toga, uspješno dezinfikuju teritoriju opštine u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

"Obilne padavine koje su juče zadesile Budvu nisu nanijele neku veću štetu osim Modernoj galeriji u Starom gradu čiji krov već duži vremenski period prokišnjava", kazao je za Polis načelnik Službe za zaštitu i spašavanje Dragan Božović.

S obzirom da je riječ o jednoj izuzetno značajnoj zgradi za ovaj grad, kako je istakao, očekuje se uskoro i saniranje ovog problema.

Prema najavama meteorologa padavine se očekuju tokom cijele nedjelje, a Božović napominje da su ekipe Vatrogasne službe spremne i pripravne.

Kada je u pitanju suzbijanje širenja korona virusa Služba za zaštitu u spašavanje redovno vrši dezinfekciju ulica na području naše opštine.

"Ja sam svakodnevno u komunikaciji sa Sanitarnom inspekcijom i NKT-om, u Budvi još uvijek situacija nije dramatična, ali mi sve radimo što je u našoj moći. To se, prie svega, odnosi na dezinfekciju svih javnih zgrada, ulica, koju radimo po dogovoru sa sanitarnom inspektorkom. U petak smo izvršili dezinfekciju zgrade Opštine Budva kao i zgradu Zavoda za izgradnju, a tome je prethodila dezinfekcija svih škola, vrtića, javnih zgrada, ustanova, trgova, što će biti praksa i u budućem periodu. Građani od nas mogu da očekuju svaku vrstu pomoći i kada je u pitanju korona virus i kada su u pitanju ostale nezgode", poručio je Božović.

Služba za zaštitu i spašavanje dostupna je tokom 24 sata dnevno svim građanima opštine Budva na broj telefona 123.D.B.