17-08-2023

Božović: Neophodno život među starogradskim zidinama učiniti podnošljivijim

Nedavno je na Zboru građana izabran novi Savjet Mjesne zajednice “Stari grad” od sedam članova. Zamjenica novoimenovanog predsjednika Nikole Ivanovića, Danijela Božović smatra da je neophodno život unutar starogradskih zidina učiniti podnošljivijim, a da su kao prioritetne u planu aktivnosti na smanjenju buke u kontakt zoni, povećanje stepena higijene i kvalitetno organizovanje parking prostora.


Foto: Portal RTV Budva

Novi Savjet će nastaviti tamo gdje je stao stari tokom trajanja njihovog mandata, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života mještana u Starom gradu.

"Početkom avgusta ove godine izabran je novi sastav Mjesne zajednice Stari grad i ono čime ćemo mi da se bavimo jeste da život unutar zidina i oko njih bude podnošljiviji što se tiče buke, higijene i parkinga. I prethodni saziv Savjeta se borio sa istim problemima i uspio je donekle da izdejstvuje da koliko-toliko imamo mirne noći. Što se tiče parkinga, oni su takođe donekle uspjeli, a mi ćemo nastaviti", kazala je Božović za Polis.

Pred novim sazivom su četiri godine mandata i očekuju da će doprinijeti rješavanju problema. Ipak, buka ostaje najveći.

"Ne mogu reći da nije riješeno, riješeno je. S tim što nakon gašenja muzike u 1 sat iza ponoći mi imamo drugi problem što dosta pijanih ljudi vrišti, urla i tuče se kroz Stari grad. Drugi problem koji se javlja jeste problem komunalnog otpada, prljave i ulijepljene ulice nakon tih burnih noći i količine raznih pića vi bukvalno imate zaprljanje ulice u Starom gradu. A ulice se ovdje peru samo jednom nedjeljno, samo ponedjeljkom. I to je dosta dug period od sedam dana da bi higijena bila onakva kakava bi trebalo da bude", dodala je zamjenica predsjednika MZ Stari grad.


Božović, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Problem parkinga je donekle riješen, međutim to nije dovoljno.

"I dalje postoji problem. U nekim momentima nemate nijedno slobodno parking mjesto. Rampa malo drugačije radi, mi više nemamo fizički kontakt sa radnikom i ona bukvalno senzorski reaguje na tablice i diže se. Međutim, ta rampa se jako sporo spušta i vi kada prođete prije vas jedno do dva auta mogu komotno da prođu. To je postalo praksa i treba naći način kako da se riješi. Da li da pauk ide i nosi auto... Jer mi svi koji imamo propustinicu imamo i naljepnicu, da li smo stanovnici ili vikendom dolazimo tu. Svako od nas ko je dobio propustnicu ima i naljepnicu", ukazala je Božović.

U narednom periodu očekuju dobru saradnju sa ostalim mjesnim zajednicama Opštine Budva, a posebno sa Mjesnom zajednicom Gospoština koja im je teritorijalno najbliža, te dijele slične probleme.


M.S.