30-08-2017

Božović: Požar u Golubovićima pod kontrolom, nema opasnosti po naselje

Veliki požar, koji je rano jutros zahvatio područje od Golubovića u Buljarici do Kraljičine plaže između budvanske i barske opštine, je pod kontrolom i ne prijeti naseljenim područjima, kazao je za Radio Budvu v.d. načelnika Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović.

Božović: Požar u Golubovićima pod kontrolom, nema opasnosti po naselje | Radio Televizija Budva

Kako je istakao, jaki vjetar je nekontrolisano raznosio požar koji je u jednom trenutku zaprijetio i kućama u Golubovićima.

"Situacija je bila veoma kritična, bile su ugrožene i kuće. Međutim, uspjeli smo da požar stavimo pod kontrolu i kompletna ekipa ostaće na terenu kako bi pratili situaciju. Jedini aktivni požar u ovom trenutku je na brdu Dubovica između Buljarice i Kraljičine plaže koji zbog nepristupačnog terena ne možemo gasiti. Obratili smo se Direktoratu za vanredne situacije koji su obećali da će poslati avione čim budu mogli da intervenišu zbog vjetra i gustog dima", kazao je Božović.

Posjetu je, prema riječima Božovića, najavio i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

"Dvije ekipe vatrogasaca iz Budve pomagale su sinoć barskim vatrogascima u gašenju velikog požara na Šušanju, ali su se jutros vratili kako bi pomogli nama", istakao je Božović.



M.Mijušković