26-12-2022

Branko Đurić učestvovaće na juniorskom Australijan Openu

Talentovani teniser iz Budve Branko Đurić će nakon uspješne takmičarske sezone učestvovati na prvom gren slemu u 2023. godini Australijan Openu.


Đurić, Printscreen: Youtube/RTV Budva

Dva profesionalna turnira, kao i gren slem u Americi, neka su od takmičenja na kojima je Đurić učestvovao, a kako kaže za Polis zadoovljan je ostvarenim rezultatima u godini na izmaku.

"Neka takmičenja koja su sigurno izdvojila ovu godinu su bila ta dva-tri profesionalna turnira koja sam odigrao dosta dobro, jedan u Ulcinju, drugi u Budvi i skoro u Turskoj. Naravno, igrao sam i na prvom juniorskom gren slemu US Openu. Rezultati su mogli da budu bolji, ali nisam nezadovoljan godinom", kazao je Đurić.

Pripreme pred prvi gren slem turnir u 2023. se privode kraju, a Đurić se nada dobrom rezultatu.

"Prvi pripremni turnir kreće 16, a Australijan Open 23. januara. Teško je pripremiti se, zbog toga što su tamo uslovi potpuno drugačiji, velika je vremenska razlika i put je dosta dug. Ali očekivanja su uvijek visoka i nadam se da ću uspjeti da se pripremim i da se dosta dobro naviknem na uslove", naveo je Đurić.

Cilj mladog tenisera je da odigra sva četiri gren slema u juniorskoj konkurenciji u sljedećoj godini, kao i par profesionalnih turnira.