14-10-2014

Bratimljenje dobrovoljnih davalaca krvi

Proteklog vikenda u Užicu, u Srbiji, potpisana je Povelja o bratimljenju, dobrovoljnih davalaca krvi iz Budve, Istočnog Sarajeva u BiH i Užica u Srbiji.

Bratimljenje dobrovoljnih davalaca krvi | Radio Televizija Budva

Povelje su potpisali: predsjednik Dobroovoljnih davalaca krvi u Budvi, Radivoje – Rade Pima, predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko – romanijske regije – Istočno Sarajevo Stojan Šljuka i predsjednik Udruženja dobrovolnih davalaca krvi grada Užica Milenko Veselinović.

Povelje o bratimljenju, njima je uručio Branko Gavrilović, pomoćnik gradonačelnika sportska, humanitarna i socijalna pitanja u Užicu, Branko Ggavrilović.

Sedmočlanu delagaciju Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Budve, činili su: predsjednik Društva Radivoje – Rade Pima, Branko Lopičić, Jelena Bašić, Petar Popović, Marko Stanišić, Miljan Šćepanović i Predrag Bukvić.

Pored Povelje, zahvalnice za humanitarni rad u Užicu, dobili su Društvo dobrovoljnih daalaca krvi u Budvi i njegov predsjednik Radivoje – Rade Pima, javlja NIP ART-PRESS iz Budve.

Naše malo, znači mnogo, jer mi spasavamo živote, kazao je nakon povratka sa svečanosti u Užicu u Srviji, predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Budve Radivoje – Rade Pima, ističući zadovoljstvo, što je u delegaciji iz Budve u Srbiji, boravilo i pet mladih ljudi, na čalu sa Jelenom Bašić.

Bilo je to, još jedno od nezaboravnih druženja u Užicu, koje je po ko zna koji put dokazalo, da humanost i prijateljstvo medju ljudima, ne poznaju granice, kazao je pored ostalog Pima, ističući, da su humanitarci iz Budve, dali svoju krv u Topoli, Kragujevcu, Čačku, Jagodini i Novom Pazaru u Srbiji, kao i akcijama dobrovoljnih davalaca krvi u Nikšiću i Podgorici.

U periodu do kraja novembra, glavna aktivnost članova Društva dobrovoljnih davalaca krvi u Budvi, biće posvećena, velikoj tradicionalnoj akciji davanja krvi, koja će se, povodom 22. novembra, Dana Opštine Budva, održati u metropoli crnogorskog turizma, na kojoj se očekuje, kazao je Pima, rekordan broj učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona.