25-05-2019

Brdska trka 1. i 2. juna

Međunarodna brdska auto trka Kotor – Trojica, Memorijal Tripo Bukilica biće vožena 1. i 2. juna, saopštio je organizator takmičenja, Auto moto sportski klub Kotor.

Brdska trka 1. i 2. juna | Radio Televizija Budva

Navodi se da se trka boduje za prvenstvo Centralno evropske zone (CEZ), Hrvatske i za Šampionat auto moto sportskih klubova Crne Gore.

Saopšteno je da je za direktora međunarodne trke imenovan Nenad Bukilica, a za njegove zamjenike Mato Sebalj i Dubravko Ćikor iz Hrvatske.

Bukilica je kazao da se očekuje više od 100 vozača iz Crne Gore i regiona.

Prema njegovim riječima, posebna pažnja posvećena je bezbjednosti takmičeara.

“Kao i svake godine, najveća pažnja je posvećena sigurnosti kako vozača tako i publike, uvažavajući sve postavljene i zahtjevne standarde. U organizaciji trke učestvuje preko 200 ljudi. S obzirom da je trka odavno prevazišla lokalni karakter očekujemo da će Kotor posjetiti nekoliko hiljada ljubitelja auto sporta”, rekao je Bukilica.

Legendarni crnogorski vozač Željko Banićević kazao je da je organizacija tako prestižnog međunarodnog sportskog događaja iziskuje značajna finansijska sredstva.

„Zbog specifične situacije u kotorskoj Opštini, izostala nam je značajna pomoć i dominantno našim resursima činimo sve da očuvamo kontinuitet onoga što smo decenijama stvarali. Naročitu zahvalnost dugujemo ministarstvu sporta na čelu sa ministrom Nikolom Janovićem, koje je u ovako složenoj situaciji odlučilo da značajnim dijelom bude pokrovitelj događaja, važnog, ne samo za grad Kotor već i za državu Crnu Goru”, istakao je Banićević.

On je naglasio da organizacija trke ne bi bila do kraja zaokružena bez pomoći prijatelja i poštovalaca brdskih trka.

Tehnički prijem i verifikacija vozila zakazani su za 31. maj, od 14 do 19 sati, a vanredni tehnički pregled u subotu, 1. juna, od osam do osam sati i 30 minuta.

Prva trening vožnja je u subotu, u 12 sati, a druga 30 minuta nakon završetka prve.

U nedjelju, nakon svečanog otvaranja, prva trka voziče se u 11 sati, a druga 30 minuta po završetku prve.

Redovno saobraćanje, na dionici Kotor-Trojica, biće onemogućeno i u subotu i u nedjelju, od osam sati do završetka trke.

Podsjećamo da je AMSK Kotor, na prvoj ovogodišnjoj brdskoj trci na Podima osvojio prvo mjesto u generalnom plasmanu.

Saopšteno je da nakon trke u Kotoru slijede trke Glava Zete 22. i 23.jun, Lovćen 5. i 6.juli, Pljevlja 24. i 25. avgust i Dubrovnik 5. i 6. oktobar.