03-12-2023

Budi u Budvi počinje danas

Nakon početnog odlaganja zbog nepovoljnih vremenskih uslova, od danas pa svakog vikenda ovog mjeseca posjetioce očekuje bogat muzički i zabavni program na trgu ispred Starog grada u okviri manifestacije "Budi u Budvi".


Foto: TO Budva

Folklorni nastupi, plesni performansi, priredbe, dnevne žurke, kreativne radionice, dječije predstave, facepainting i još mnogo toga biće sastavni dio programa ove lijepe manifestacije.

Program počinje danas u 11 sati i podrazumijeva kreativne radionice "Jesenji mali žuti padobranci", priredbu vrtića "Ljubice Jovanović - Maše", akcije rent a party, facepainting i „Colors of Budva“, kao i animaciju „Jesenja žurka“ u organizaciji Kreativci.me.

Od 13 sati na istom mjestu Turistička organizacija opštine Budva, reagujući na apel lokalne televizije i portala, organizuje akciju prikupljanja knjiga za budvanske biblioteke na otvorenom koje su sada nažalost skoro prazne. Svi zainteresovani mogu biti dio ove društveno-odgovorne akcije i donijeti po jednu do dvije dobro očuvane knjige u periodu do 15 sati, kojima će se obogatiti sadržaj ovih biblioteka koje pored toga što su izuzetno korisne, predstavljaju i svojevrsni ukras Budve.

Prikazivanje pet dječijih predstava biće organizovano u sali Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ od ponedeljka, 4. decembra do petka, 8. decembra svakog dana od 18 sati. Mališani, ljubitelji pozorišta za djecu imaće priliku da uživaju u predstavama kao što su „Lepotica i zver“, „Aladinova čarobna lampa“, „Pepeljuga“, „Mali Papagaj“ i „Zaleđeno srce – Elza“ u produkciji plesne škole „UV Dance“ iz Beograda.U okviru manifestacije „Budi u Budvi“ u zoni Starog grada već su postavljeni i sportski tereni za košarku, fudbal, teqball, stoni tenis i šah, pa djeca, ali i odrasli mogu uživati u sportskim aktivnostima kada god to vremenske prilike dozvoljavaju. Važna informacija za ljubitelje šaha, naročito pripadnike populacije starijih jeste da se u hladnim i kišnim danima šah može igrati i u montažno-demontažnom objektu koji se nalazi na trgu, a koji je TO Budva postavila u cilju pružanja servisnih informacija građanima i turistima.