10-05-2023

Budva će 13. i 14. maja biti centar boćanja u regionu

Boćarski klub „Maini“, kao nosilac boćarskog sporta u Budvi, ali i u Crnoj Gori, organizuje drugi međunarodni Memorijalni boćarski turnir, koji će se održati u Budvi (Slovenska obala) 13. i 14. maja.


Foto: BK "Maini"

Iz budvanskog boćarskog kluba najavljuju spektakl na zogovima kod Slovenske plaže.

"Od prošlog turnira do današnjeg dana mnogo se puta spomenula Budva i naš turnir. U tom pravcu i planirana organizacija kako nam obaveze nalažu. Veliko hvala Evropskoj boćarskoj federaciji koja nam je dala veliko povjerenje i uvrstila ovaj turnir u zvanični Feb-in kalendar. Opet će se na našim zogovima naći Svijetski poznata imena u boćanju Milićević, Petković, Ćubele, Kolobarić, Dodig, Stijepčević, Oprešnik, Milaković, Yakin, Burak, samo su neka imena. Dolaze nam ekipe iz Turske i cijelog regiona. Dva dana spektakla u disciplinama par i brzinac", saopšteno je iz kluba.

Ističu da očekuju sve prijatelje boćanja iz Crne Gore da dođu i da im se pridruže.

"Da ih ne pozivamo pojedinačno. Sve domaće ekipe, provoligaše, drugoligaše i trećeligaše. Svi ste dobro došli! Pored učesnika i delegacija, naš klub se potrudio da obavjesti i Amabasade i Konzulate igrača učesnika. Tako su najavili dolazak i delegacije republike Srbije, Turske, Hrvatske. Budva će 13. i 14. maja biti centar boćanja u regionu. Nadamo se da nam kiša neće pokvariti planove jer ukoliko se to desi, cijela ekspedicija se seli u halu Kalimanj u Tivtu", naveli su iz BK "Maini".

Organizatori se zahvaljuju na podršci Opštini Budva,Turističkoj organizaciji opštine Budva, HG „Budvanska rivijera“, Radio Televiziji Budva i ostalim sponzorima koji su pomogli organizaciju ovako značajnog sportskog događaja za naš grad.