27-10-2021

Budva domaćin Evropskog šampionata u kik boksu, očekuje se preko 1000 učesnika

U periodu od 5. do 14. novembra održaće se WAKO Evropsko prvenstvo kik boksa u svim disciplinama u Budvi. Na šamionatu se očekuje preko hiljadu učesnika iz više od 30 zemalja svijeta, saopšteno je našem portalu iz Kik boks saveza Crne Gore.


Foto: Nadtochiy/Dreamstime.com

"Ovo nije prvi put da Budva i Crna Gora budu domaćini svjetskih i evropskih takmičenja u sličnim sportovima, a ove godine očekuje se veliki broj učesnika iz svih zemalja. Kako je takmičenje predviđeno za starije kadete, juniore i mlađe juniore, publika će imati priliku da uživa u sportskom spektaklu i 7 takmičarskih disciplina – 3 u ringu i 4 na tatamiju", saopšteno je iz Kik boks saveza.

Kako je kik boks u julu postao punopravan član olimpijske porodice, WAKO Evropsko prvenstvo biće prva i velika prilika za promociju Crne Gore kao uspješnog domaćina jednog takmičenja gdje se upražnjava kik boks kao olimpijska disciplina.

Low kick, full contact, K1 Style, Kick light,Point fighting, Light contact, Musical forms, u performansu svjetskih takmičara, Budvu će pozicionirati kao zanimljivu destinaciju sa svjetskim sportskim kapacitetima.

Organizator događaja je Kik boks Savez Crne Gore.


D.B.