06-12-2022

Budva: Dvije osobe lišene slobode u akciji suzbijanja ulične prodaje narkotika i pronalaska oružja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su jutros u saradnji sa pripadnicima Posebne jedinice policije sproveli aktivnost usmjerenu na suzbijanje ulične prodaje narkotika i pronalazak oružja u ilegalnom posjedu, a koja je rezultirala lišenjem slobode dvije osobe, saopštili su iz Uprave policije.


Foto: Uprava policije

Kako su naveli, pripadnici policije su u ranim jutarnjim časovima, postupajući po narebi Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova na tri lokacije koje koriste D.D. (46) i M.D. (31), oboje iz Budve, kao i dva vozila – jedno marke „BMW“ koje koristi D.D., a drugo marke „Mercedes CLA“ koje korist M.D.

"Pretresom stanova i vozila policija je pronašla i oduzela određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je kokain, tablete sa liste opijata, 93 komada municije različite vrste i kalibra, gasni pištolj, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, i tri sredstva komunikacije", navodi se u saopštenju.

Kontrolisana vozila su, ističu iz Uprve policije, oduzeta radi daljih provjera, a pronađeni predmeti i materije biće predmet daljih vještačenja u Forenzičkom centru.

Osim toga, kako su naglasili, pripadnici budvanske policije i Posebne jedinice policije danas su vršili pojačane kontrole lica i vozila na području Budve.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da se M.D. liši slobode zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni nadležnom tužiocu na dalje postupanje", zaključuje se u saopštenju.