08-02-2021

Budva prednjači po broju kovid pozitivnih

Zamjenik direktora Doma zdravlja Budva Blažo Radoman saopštio je da je metropola turizma na prvom mjestu kad je riječ o broju zaraženih shodno broju stanovnika.


Foto: Arhiva

Radoman je u Jutarnjem programu TVCG podsjetio da je u Budvi zvanično zaraženo 696 osoba, te da je za očekivati da ih već danas bude preko 700. On je rekao da u Budvi rade dvije kovid ambulante, koje su pod velikim pritiskom pacijenata kojih bude pregledano i do 150.

"Na jučerašnji dan smo pružili 82 terapije koje su naši sugrađani primili u Domu zdravlja. Kad je riječ o broju kovid pozitivnih osoba, riječ je o jednom broju osiguranika i stranaca koji nijesu stanovnici Budve", rekao je Radoman.

Pojašnjava da su obje kovid ambulante fizički odvojene od Doma zdravlja, što znači da nema rizika po pacijente koji dolaze za potrebnu pomoć.

Radoman je rekao da među zaposlenima imaju samo jednu kovid pozitivnu osobu, dok su u samoizolaciji dva radnika te zdravstvene ustanove zbog kontakata.

Anđelić: Problem nepoštovanje mjera

Direktorica tivatskog Doma zdravlja Jasminka Anđelić ocijenila je da se epidemiološka situacija u tom gradu uklapa u ukupnu epidemiološku sliku na državnom nivou.

Glavni razlog što u Tivtu ima mnogo zaraženih je nepoštovanje epidemioloških mjera.

"Bilo bi bolje da se insistira da pojedinci vode računa o sebi i svojim porodicama", rekla je ona.

Kad je riječ o Tivćanima, na bolničkom liječenju je, kaže ona, 15-ak pacijenata. Podsjeća da je od početka epidemije preminulo 15 pacijenata iz tog grada.


Izvor: portal RTCG