18-01-2021

Budva: Uprkos koroni prošle godine sudbonosno "DA" izgovorilo 214 parova

U protekloj godini sklopljeno je 214 brakova, što govori u prilog tome da pandemija koronavirusa nije mnogo uticala na buduće mladence.


Foto: Jugoslav Belada

U 2020. godini je bilo 230 upisa u matični registar vjenčanih od kojih je 214 sklopljenih brakova na teritoriji Opštine Budva, što znači da je to mala razlika u odnosu na 2019. godinu u kojoj su inače sklopljena 234 braka.

Sklopljenih brakova na teritoriji opštine Budva je manje bilo na terenu iz razloga što su se poštovale izrečene mjere zabrane okupljanja, kao i zabrana svadbi zbog čega su se mladenci odlučivali za manje ceremonije, koje su obuhvatale njih i nekoliko svjedoka, kazala je za Radio Budvu matičarka Žana Kapa.

Prema njenim riječima, sama korona nije uticala na broj sklopljenih brakova u opštinskim prostorijama, ali kako dodaje, jeste za sva druga mjesta na kojima su se ranije održavale ceremonije venčanja, pri tom misleći na restorane, hotele.

Broj sklopljenih brakova kod stranaca u protekloj godini se nije umanjio, a prema riječima Kape bilo ih je više.

"U septembru mjesecu 2020. godine imali smo zaključena 52 braka, od kojih je 30-tak bilo stranih državljana", navela je ona.

Od početka ove godine, u opštinskim prostorijama sklopljena su tri braka, rekla je Kapa.



N.D.