05-03-2022

Budva: Zbog ometanja policije državljankama Ukrajine novčane kazne i zatvor

Zbog ometanja policijskih službenika tokom legitimisanja, sutkinja Suda za prekršaje u Budvi Katarina Vujačić Vuksanović juče je okrivljenim Y.K. (1993) i R.Y. (1984), državljankama Ukrajine, izrekla kazne u iznosu od po 1.300 eura. R.Y je, kako se navodi u saopštenju, izrečena i zatvorska kazna od 35 dana.


Ilustracija, Foto: Pixabay

One su kažnjene za po dva prekrsaja iz čl. 11. st. 1 Zakona o javnom redu i miru .

"Okrivljene su prethodne večeri ometale više policijskih službenika dok su vršili legitimisanje i privođenje većeg broja lica ispred jednog ugostiteljskog lokala u Budvi. Okrivljena R.Y je platila novcanu kaznu odmah, dok je okrivljena Y.K platila dio novčane kazne. Neplaćeni dio novčane kazne u njenom slučaju zamijenjen je kaznom zatvora u trajanju od 35 dana, pa je u roku odmah upućena na izdržavanje kazne", kazali su iz Suda za prekršaje.

Oni su dodali da je sutkinja odjeljenja u Kotoru Jelena Stanišić okrivljenom S.D. iz Tivta (1979) izrekla kaznu zatvora u trajanju od 21 dana.

"Zbog toga što je 5. marta u 00:40 h u Tivtu u naselju Belani uprvaljao vozilom pod dejstvom akohola u organizmu u koncentaciji od 3,16 g/kg. Uz kaznu mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od četiri mjeseca i tri kaznena boda", navodi se u saopštenju.