02-03-2022

Budvani za Budvane: U nedjelju humanitarni koncert za Sanju Pešalj

Humanitarni koncert "Budvani za Budvane" u organizaciji NVO Kulturni centar Budva, biće održan u nedjelju, 6. marta na Trgu slikara, u terminu od 12 do 17 časova. Inicijatori koncerta ovog puta žele da prikupe sredstva za liječenje naše sugrađanke Sanje Pešalj.


Dizajn plakata: Creative Lab

Sanji je potrebno još 20 hiljada eura za transplataciju bubrega u Turskoj. Ona trenutno ide tri puta nedjeljno na hemodijalizu u budvanski Dom zdravlja, doktori savjetuju da se operacija što prije obavi, dok su organi zdravi jer dijaliza vremenom slabi organizam.

"Poruku da će koncert biti organizovan dobila sam na hemodijalizi. Beskrajno sam zahvalna svima s obzirom na trenutnu krizu i besparicu. Hvala svima koji su davali podršku do sada, kao i svima koji su se sada uključili u akciju", kazala je Pešalj za naš portal.

Na koncertu koji će biti održan na Trgu slikara od 12 do 17 časova nastupiće Bruno Fransis, Gradska muzika, Refugee Jesus & Apostles, Necke i Dobbla i United Tones. Detalje o humanitarnoj akciji saopštio nam je Branko Žerajić, frontmen grupe "Refugee Jesus & Apostles" i jedan od organizatora.

"Kao što je na početku ideja bila da se u toku zime održe bar dva humanitarna koncerta, i na taj način pomogne sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, nakon prvog koji je održan u novembru za Andriju Bakića i Vanju Jovanovića, ovog puta smo se odlučili da to bude vezano za 8. mart Dan žena i da na taj način obradujemo našu sugrađanku Sanju Pešalj kojoj je neophodna pomoć za transplataciju bubrega", kazao je Žerajić za naš portal.

Organizatori se nadaju velikoj posjeti kako sugrađana, tako i turista koji budu tada u Budvi.

"Svi će moći da konzumiraju domaće proizvode koji će biti izloženi, da uživaju u dobroj muzici i da doniraju, u skladu sa mogućnostima, tako što će u humanitarnu kutiju da ubace iznos koji njima bude odgovarao. Hrana i piće biće besplatni, a umjesto to da kupite moći ćete do donirate, a takođe postoji i žiro račun na koji mogu da uplate sredstva svi koji budu željeli i mogli", rekao je on i dodao da će posjetioci moći da probaju domaće proizvode iz Budve - ruštule, vino, pivo, med, priganice, sir.

Akciju su podržali i Udruženje pčelara, Budvanska pivara, Farma Carević , Srednja mješovita škola "Danilo Kiš", RTV Budva, kao i naši sugrađani Petar Antonjoli, Luka Vučković, Ivan Vujović Mane, Dušica Vugdelić, Nikola Pejović, Mirko Božović. Događaj će snimati MediaLab i Stefan Jovčić.

"Svi oni učestvuju u ovom događaju svojim doprinosom, a podržani smo i od, Opštine Budva, TO Budva, Mediteran rekalama, Spider-Max-a i nadam se da će nam se pridružiti drugi. Kada se sve završi prebrojaćemo novac i ukoliko Sanja bude tu direktno joj ga predati, a ako ne bude sa nama uplatićemo na njen račun. Sve je javno i transparentno, što je vrlo važno", zaključio je Žerajić.


M.S.