10-06-2021

Budvanske Demokrate: Opština Budva oslobođena plaćanja 30 miliona eura

"Želimo da upoznamo javnost, da je na predlog poslanika Dragana Krapovića, Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija na čelu sa ministrom Spajićem zauzeli dijametralno suprotni stav prema Opštini Budva u odnosu na prethodnu Vladu DPS-a", poručje se u saopštenju OO Demokrate Budva.

Budvanske Demokrate: Opština Budva oslobođena plaćanja 30 miliona eura | Radio Televizija Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:


Prihvatanje Amandmana koji je poslanik Krapović podnio na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2021.godinu, a tiče se člana 13 stav 3 tačka 5 u kojem je tražio da se ista izbriše, Opština Budva je oslobođena da plati, odnosno da se dodatno zaduži u 2021. godini za preko 30 miliona eura.

U Amandmanu poslanika Krapovića su jasno navedene činjenice i razlozi za prihvatanje ovog Amandmana, a tiču se trenutnih sporova koji se vode pred Privrednim sudom u Podgorici po osnovu tužbe prethodne Vlade CG protiv Opštine Budva, tako i arbitražnih postupaka pred međunarodnim sudovima.

Poslanik Krapović je naveo da je u pitanju problematičan projekat u kojem je napravljen veliki broj krivičnih dijela u toku njegove realizacije, kao i izdavanje državne garancije izdate od strane Vlade Crne Gore, kojom je rukovodila Demokratska partija socijalista Crne Gore.

U iskrenom smo uvjerenju da će pobjeda Opštine Budva u navedenim procesima biti značajno pomognuta spremnošću Vlade Crne Gore za podršku toj borbi i da će tako novac građana Budve i Crne Gore biti vraćen u budžet, a da će svi koji su učestvovali u ovoj velikoj pljački odgovarati za svoje nedjela.

Građani Budve sada mogu jasno da vide kako mi radimo za našu Budvu i kako se borimo da sačuvamo svaki euro građana i Budve i Crne Gore.