15-05-2020

Buljarica puna prioriteta, sjutra nastavak sastanka

Predstavnici MZ Buljarica sastali su se sa predstavnicima lokalne samouprave, a predmet sastanka bili su komunalno investicioni problemi.



Predsjednik MZ Buljarica Đorđe Gregović kazao je da je puno toga prioritetno u Buljarici, ali da nijesu pretjerano zadovoljni tempom rješavanja problema.

"Ne mogu reći da smo u Buljarici nešto previše zadovoljni tempom rešavanja problema koji mi imamo decenijama. Danas smo bar konkretizovali neke praktične stvari vezane za komunalne i druge, najosnovnije probleme. Ključni problem, kako ga mi vidimo, jeste činjenica da se investicioni ciklus u Buljarici ne pokreće ni poslije toliko godina uprkos tome što je i u budžetskom planu, kao i u planu investicija, nema pomaka, nemamo ni informaciju o tome i upravo zbog toga smo zatražili da se ponovo nađemo, koliko je sutra, i nastavimo taj razgovor te približimo nekom rješenju makar u onom dijelu koji je u ovoj situaciji realan", kazao je Gregović i dodao da je mnogo velikih projekata predviđeno, a za ovu godinu, te da je previđen i iznos od skoro milion eura za ovu MZ.

Načelnik Komunalne policije Budva, Aleksandar Mijatović, kazao je da su danas imali jedan konstruktivan sastanak i dotakli se tema koje se tiču nadležnosti Komunalne inspekcije i policije.

"Mještani Buljarice imaju najviše primjedbi na nelegalne deponije koje se nalaze na ovom dijelu opštine Budva. Mi smo preuzeli obavezu da povedemo malo više računa, te da obratimo dodatnu pažnju što se tiče nelegalanih deponija i krenemo u rješavanje ovog pitanja. Kažem najveći i konkretni počinioci ove vrste prekršaja, vlasnici parcela na kojima se nalaze deponije. Obratićemo isto posebnu pažnju na sljedeće, s obzirom da su nam mještani Buljarice to zadali kao zadatak, atmosferske kanale koji se nalaze na ovom području i predložićemo čišćenje tih lokacija, i nadam se da ćemo u dogledno vrijeme u narednom periodu riješiti ove probleme", kazao je Mijatović.



Predsjednik SO Budva, Krsto Radović izrazio je zadovoljstvo što je postignut jedan konkretan dogovor a tiče se divljih deponija, koje su, a posebno za vrijeme korone, nikle na prostoru Buljarice.

"Svaki sastanak je bitan da se održi, možda nemamo prilike svuda da se pokažemo u punom kapacitetu, ali evo konkretno današnji sastanak je rezultirao nekim dogovorima i sjutra će biti nastavljen kako bi se konkretizovale neke stvari vezano za investicije. Ono što je činjenica i u jednom dijelu se slažem sa predsjednikom Mjesne zajednice, da se mora više učiniti za Buljaricu i potpuno stojim iza toga, kao što sam i uvjeren da ćemo već sjutra imati konkretne rokove, i znaćemo tačno šta i kako", kazao je.

Radović, je istakao i to da je inicirao, čišćenje ulaza u opštinu Budva od strane Bara i izmještanje table grada Bara koja je duboko u teritoriji opštine Budva.

"Zatvaranje potoka i bujičnih mjesta, što je prosto nevjerovatno, i ja sam negdje inicirao, takođe, čišćenje ulaza u opštinu Budva od strane Bara i izmještanje table grada Bara koja je duboko u teritoriji opštine Budva, kao i negdje zatvaranje puta prema Dubovici, koji je nelegalan, koji se danas koristi isključivo za sječu šume, i postoji i jedna nelegalna deponija, a ustvari to je, da kažemo, do sad tretiran kao neki međuprostor između Opštine Bar i Budve. Danas je ovdje bio Sekreterijat za komunalno stambene poslove i konkretno u narednom periodu će obraditi dio posla vezan za table, a Komunalna inspekcija i policija će shodno svojim nadležnostima se baviti svim stvarima kako bi smo riješili tu problematiku", zaključio je Radović.

Nastavak sastanka između predstavnika MZ Buljarica i predstavnika Opštine Budva zakazan je za sjutra.