06-03-2019

Carević: Ne postoji ni jedna pravna mrlja u Baštricinom ranijem obavljanju javnih funkcija

Predsjednik Opštine Marko Carević reagovao je na jučerašnje saopštenje Demokrata, poručujujći im da funkcija koja mu je povjerena, ali i mjera dobrog ukusa brane da na ovakve medijske istupe odgovara, no da međutim, zarad prava javnosti da ne bude prevarena zamjenom teza ipak ima dužnost da odgovori.

Carević: Ne postoji ni jedna pravna mrlja u Baštricinom ranijem obavljanju javnih funkcija | Radio Televizija Budva

"Gđa Baštrica je, u vrijeme loše vladavine protiv koje smo zajednički pobijedili, obavljala više javnih funkcija u Opštini i u tom njenom radu ne postoji ni jedna pravna mrlja.

Štaviše, uspjela je lično kao Sekretar za finansije da isplati mnogo veći broj plata zaposlenima u Opštini nego što je u mjesecima trajao njen mandat, ostavila je na računu Opštine sadašnjoj vlasti preko milion eura, inicirala je i dovela do usvajanja zakonskih odredbi da se utvrdi minimalna i maksimalna cijena taksi prevoza i tako redom", istakao je Carević.

On je kazao da nije ni čojski ni junački demonstrirati silu na jednoj ženi, koja ima svoje neotuđivo pravo na rad jednako kao što to pravo imaju i savjetnice i savjetnici „pobunjenih sekretara“, pa i g-dina Krapovića, a isto su tako nekada direktno ili indirektno bili povezani sa DPS-om ili radili u organima vlasti koje je ta partija kontrolisala.

"Ružno je, i pravnički neznaveno, pripisivati njima krivicu i odgovornost koju kao javni službenici nisu mogli da imajuza činjenja DPS-a. Uostalom, u Budvi je za DPS onomad glasalo oko 70% naših građana. Hoćemo li sve njih da lustriramo i kaznimo onako kako biste vi kaznili gđu Baštricu?

Komisija za žalbe kao upravni organ poništila je pravno dejstvo postupaka vaših kolega i sličnih koji misle da „zakon leži u topuzu“.

Nesavjesni odnos prema pravima zaposlenih, u poletu partijskog revanšizma, plaćaju građani Budve. Vi kažete ni cent?

Pomenutoj Baštrici Opština je, po slovu zakona, pomenutom odlukom Komisije naložena isplata zarade i to za period u kojem nije radila (2godine), a sve po vašoj želji.

Bivšem direktoru Grad teatra, institucije koju vodite, Opština je već platila preko 50.000 eura. Direktorici JU Muzeji i galerije prijetite smjenom po cijenu da Opština plati 40.000 eura građana Budve zbog ugovora koji je vaš predsjednik savjeta sa njom potpisao! Građani to plaćaju!!! A takvih primjera ima još!", kazao je Carević.

On ističe da se u odabiru saradnika nije vodio partijskim knjižicama, nacionalnim ili vjerskim pripadnostima, nego isključivo stručnošću i iskustvom, a to je, kako navodi, i na održanim kolegijumima potvrdio time što nije pravio razliku među sekretarima, a vrijedne sekretare, među kojima su neki koje pominju Demokarte, javno hvalio, ne gledajući ispred koje partije dolaze.

"Javnost je zbunjena što pripisujete ovoliku težinu jednoj savjetnici. Zato je sad kristalno jasno, gospodo, šta je vaš jedini motiv.

Obračun sa Demokratskim frontom i sa mnom, po cijenu svega, a zarad gole vlasti. Svega dva mjeseca je prošlo ali loše sakrivena glad za vlašću izbija iz lažne kolegijalnosti. Tako se ne pobjeđuje DPS. S tim podjelama, gospodo moja demokrate, nema pobjede.

Na moju sreću, a na vašu žalost, građani Budve vide i razumiju sve bolje nego što mislite. Ne zaboravite da su nam mandat dali da bismo bili drugačiji i bolji od DPS-a. Zato vas još jednom
pozivam da ostavimo partijske nesuglasice za neko drugo vrijeme i mjesto i posvetimo se gradu i njegovim građanima čije smo povjerenje zajednički dobili.

Kao predsjednika Opštine, jednako kao i sekretare koji su napustili kolegijum juče, čekaju me neodložne obaveze vezane za sanaciju strukturnih problema opštine Budva, priprema turističke
sezone i pojačan intenzitet investicionih projekata.

Posla puno, a kolega koje traže izgovor za nerad, nažalost, previše. Zato ću ovim saopštenjem, sa moje strane, staviti tačku na ovu raspravu", zaključio je Carević u svom saopštenju.