01-04-2021

Carević sjutra otvara Festival Male morske pjesme i priče

Osmi po redu festival književnosti za djecu "Male morske pjesme i priče", u organizaciji JU Narodna biblioteka Budve i NVO Dramski studio Budva, održaće se 2. i 3. aprila ove godine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera i uz prisustvo ograničenog broja djece.Festival će u petak u 17 časova otvoriti predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević u amfiteatru C8 u zgradi Akademije znanja.

Carević sjutra otvara Festival Male morske pjesme i priče | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Kako su kazali iz Narodne biblioteke Budve, na taj način žele da održe kontinuitet jedne divne manifestacije, koja traje već osam godina i koja ima umjetnički i edukativni karakter.

"Ovim festivalom ćemo obilježiti 2. april, Međunarodni dan knjige za djecu, i tim povodom dodjeliti nagrade dobitnicima ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg Konkursa festivala. Izložbom fotografija BLIC OD PALUBE autorke Anastasije Knežević Festival će početi u petak 2.aprila u 17 časova u amfiteatru C8 Akademiije znanja. Nakon toga uslijediće svečana dodjela nagrada MALI/A OD PALUBE kao i književni program koji će trajati do 19 časova. U programu učestvuju: Tatjana Kuljača, Sandra Đurbuzović, Vera Mačić, Radmila Knežević, Stanka Rađenović Stanojević i članovi Dramskog studija Budva", naveli su u saopštenju.

Program će, dodali su, biti nastavljen dan kasnije.

"U subotu, 3. aprila u periodu od 12 do 14 časova u bioskopu Cadmus Cineplex, sali br. 3 biće izvedena pozorišna predstava MORKO MORSKIĆ Dramskog studija Budva po tekstu i u režiji Radmile Knežević, u kojoj glumi Vasilije Knežević. Nakon predstave biće realizovana književna radionica ŠAPNULO MI JE MORE, a radionicu će voditi: Miloš Boreta, Mirjana Dajičić, Sanja Vilus", ističu iz Biblioteke.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Festival se svake godine održava uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i stručnu preporuku Zavoda za školstvo, čime se, podvlače, ostvaruje zavidna saradnja sa svim osnovnim školama u zemlji.

"Nadamo se da ćete i ove godine, kao i do sada, ispratiti naš događaj i pružiti punu medijsku i logističku podršku i da ćemo nastaviti dobru i uspješnu saradnju", zaključuje se u saopštenju.


M.S.