19-02-2020

Carević u roku od 90 dana podnosi kontra tužbu protiv Njemaca

Nakon današnjeg usvajanja seta operativnih mjera vezane za tretman otpadnih voda i odnose sa preduzećem WTE/EVN, predsjednik Opštine Budva je istakao da je jako važno da je izvršna vlast preduzela sve ono što je mogla, kako bi se postorjenje pustilo u pogon, te da će u predviđenom roku od 90 dana podnijeti kontra tužbu protiv Njemaca.

Carević u roku od 90 dana podnosi kontra tužbu protiv Njemaca | Radio Televizija Budva

Ono što je od velikog značaja prema njegovim riječima, jeste realziacija plana investicija koji će omogućiti da se preventivno djeluje i da se postrojenje pripremi do turističke sezone, kako bi radilo optimalno, po najboljem tehničkom i sanitarnom standardu, koji se traži kada je u pitanju kvalitet ispustne vode.

"I generalno realizacijom tog plana koji se, po meni, neopravdano odlaže je ujedno priprema i kompletne turističke sezone. Nije samo problem prečistač, problem je cijela Budvanska rivijera gdje se realno zbog tog plana kasni sa pripremom sezone. Mislim da različiti pogledi između nas postoje, ali je jako važno da postrojenje radi i da smo se pravno zaštitili", kazao je Carević.

Carević je novinarima potvrdio da postrojenje koje je Opština Budva preuzela nije u dobrom stanju.

"Mi smo, nažalost, sudskim putem morali da konstatujemo šta smo preduzeli. To je jedan primjer kakav ne postoji nigdje u regionu. Kod nas je krenulo loše i pratilo taj kontinuitet, s obzirom na pomenutog izvođača. Bez obzira na sve te poteškoće, mi smo preuzeli postrojenje i Identifikovalo se dosta tehničkih nedostataka koji tamo postoje. Jasno je, imamo dobar tajming do sezone, zato sam i insistirao da ga pustimo u rad, ispitamo, vidimo dodatno i otklonimo sve tehničke nedostatke, u cilju da sezonu dočekamo najbolje moguće sa postrojenjem koje će raditi besprekorno. Sve je to potrebno uraditi u narednom periodu, što zavisi od Plana investicija koji je usvojen, ali se sa njim odugovlači", istakao je Carević.

Kako i kada ćete riješiti problem što je riječ o divljem objektu?

Objekat na Vještici kao što je poznato nije uknjižen a ima upotrebnu dozvolu, što je prema riječima Carevića, jedan apsurd koji se samo, kako je kazao, može desiti vjerovatno ovdje, ali će se u narednom periodu raditi i na rješavanju ovog problema.

Na pitanje da li će podnijeti krivične prijave protiv odgovornih osoba u njemačko - austrojskom koncernu WTE/EVN za šta je rok 90 dana, Carević je odgovorio:

"A zašto ne bi podnijeli, vidite da smo izglasli to. Protiv svakog ko radi nezakonito, ma ko to bio", naglasio je Carević.

A na konstataciju novinara da se prethodnih dana u pojedinim političkim partijama govorilo o predlogu za njegovo razješenje, Carević je prokomentarisao da ne bi imao ništa pritiv.

"Ja ću biti veoma srećan ako bude taj predlog", zaključio je Carević.