19-06-2017

CB Budva: Stanje javnog reda i mira povoljno, uskoro video nadzor na javnim površinama

Stanje javnog reda i mira je povoljno, ali treba nastaviti sa pojačanim kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica, uz permanentno snaženje kadrovskih kapaciteta uniformisane i kriminalističke policije, istaknuto je tokom radne posjete ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i direktora Uprave policije MUP-a Slavka Stojanovića Centru bezbjednosti Budva.

CB Budva: Stanje javnog reda i mira povoljno, uskoro video nadzor na javnim površinama | Radio Televizija Budva

Kako je navedeno u saopštenju, tokom sastanka sa načelnikom CB Budva Darkom Ćorcem i njegovim saradnicima, naglašena je neophodnost intenziviranja proaktivnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala.

Govoreći o mjerama koje sprovodi Štab operativne akcije Ljeto 2017 na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone, ministar je ukazao na značaj pravovremene razmjene informacija sa policijskim službama iz regiona.

"Ovaj model saradnje se pokazao kao dobra praksa kada je u pitanju prevencija i rasvjetljavanje krivičnih djela. Tome će doprinijeti i angažovanje policijskih službenika iz Srbije, Hrvatske, Italije, Makedonije i Albanije, koji će boraviti u Budvi shodno potpisanim protokolima sa policijama ovih država", navodi se u saopštenju.



Radna posjeta je nastavljena susretom sa predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem, predsjednikom Skupštine opštine Đorđijem Vujovićem i potpredsjednicima Mihailom Đurovićem i Veskom Markovićem, tokom kojeg je govoreno i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Budvi.

"To bi u velikoj mjeri uticalo na postupak otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela, kao i na potencijalne učinioce inkriminisanih radnji i prekršaja, čime bi video nadzor ostvario svoju preventivnu ulogu", naglašeno je na sastanku.

Posjeta CB Budva je druga u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali ministar Nuhodžić i direktor Stojanović, u cilju sagledavanja realizacije aktivnosti na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone.