27-12-2020

CDPR uručio crteže studenata FLU Domu za stare

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tokom blagih dana od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. januara, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom.


Foto: CDPR

Kako je saopšteno iz CDPR-a, tom prilikom upraviteljici samostana Sveti Vid predati su radovi - grafike i crteži studenata / tica Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) sa Cetinja - Odsjek za grafiku: Malike Tulebayeve, Helene Blagojević, Sare Petrović, Azre Mehonjić, Dragane Petković, Ane J. B., Juliane Bulatove, Lane Bulatović i studenata Dimitrija Zekića, Jasmina Kulićija, Jovana Tomovića, Matije Šoškića i Miloša Prodanovića.

"Crteži tako sada krase prostorije Doma i čine prostor ljepšim i ugodnijim za boravak pacijentica i časnih sestara koje ih njeguju. Nadamo se da smo posjetom u ovim blagim prazničnim danima pokazali starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu", stoji u saopštenju.

Istovremeno oni su poželjeli i stavljanje u funkciju novog Doma u nastupajućoj godini, jer, kako su podvukli, takvih objekata u Crnoj Gori svakako nedostaje.

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila na posjeti, kao i donijetim darovima.

Iz CDPR-a su dodali da su na taj način iskoristili navedenu prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomognu ovu ustanovu koje se bavi zdravstveno - socijalnim radom.

"Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati uspješno raditi i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla", zaključuje se u saopštenju.