22-07-2022

Čelebić: Devet ugostiteljskih objekata kažnjeno zbog buke

Opštinska Komunalna policija i inspekcija svakodvnevno kontroliše ugostiteljske objekte po pitanju buke, a u proteklim danima kažnjeno je sedem ugostitelsjkih objekata sa novčanom kaznom od 2.000 eura, dok je jedan ugostiteljski objekat sa 300 eura, a jedan ugostistiteljski objekata sa 200 eura.


Foto: Arhiva

Višegodišnji problem buke je ove turističke sezone eskalirao u mjesnim zajednicama Stari grad, Gospoština, Potkošljun..Zbog nepridržavanja propisanih i kršenja zakona kažnjeno je osam ugostiteljskih objekata.

"Svjednoci ste da je Komunalna inspekcija i policija dala sve od sebe po pitanju buke u ugostiteljskim objektima, da se svakog ponedjeljka održava sastanak, kako sa predstavnicima MZ tako i sa ugostiteljima sa teritorije Opštine Budva. Mislim da su ti sastanci dali efekta i da imamo određeni pomak po tom pitanju, što se rezultira sa stanjem na terenu. Za sve one subjekte i nadzore koji se nisu pridržavali Zakonu o turizmu i ugostiteljstvu izrekli smo određene mjere, da vas upoznam sa situacijom da je proteklih dana kažnjeno osam ugostiteljskih objekata od toga je kažnjeno sedem ugostitelsjkih objekata sa novčanom kaznom od 2.000 eura, dok je jedan ugostiteljski objekat sa 300 eura, a jedan ugostistiteljski objekata sa 200 eura. Nadam se da će ovi sastanci i konstantno prisustvo na terenu dati neke efekte, i da nećemo primjenjivati neke druge represivne mjere koje nam stoje na raspolaganju", kazao je za Polis Darko Čelebić načelnik Komunalne policije.


Foto: Printscreen

Vanpijačna prodaja prisutna je tokom sezone, ali česte akcije Komunalne polije daju rezultate

"Primijetili smo povećan broj vanpijačnih prodavaca, a tmurna jesen i zima koja se nagovještava, vjerovatno je primorala određeni broj ljudi da se bavi ovom nelegalnom djelatnošću tako da ćemo u narednom periodu imati dosta akcija oduzimanja robe jer dosadašnje mjere koje smo primjenjivali u vidu preventivnih mjera i nekih represija u vidu izrečenih prekršajnih naloga nijesu dali efekta. Ići ćemo sa tim krajnje represivnim mjerama, oduzimanja robe pa ćemo svu tu robu donirati našem Crvenom krstu, a oni će dalje raspodijelioti svojim korisnicima", kazao je Čelebić

Kako je Čelebić istakao danas za naš portal, sinoć su organizovali akciju za vanpijačnu prodaju i oduzeli su veliku količinu robe, dok su voće i povrće donirali Crvenom krstu.

Uprkos zabrani izvodjenja građevisnkih radova, od 15.maja, pojedini investitiro kršili su ovu opštinsku odluku

"Primili smo određene radnje i mjere, Opština Budva je prihodovala nekih 15 do 20 hiljada eura kazni, tako da nismo slali krivične prijave protiv investitora koji su se nesavjesno ponašali, u svakom slučaju sada imamo jednu sređenu situaciju na terenu", kazao je on.

I ove turističke sezone jedan od gorućih problema u redovima komunalne policije jeste nedostatak kadra, pa načelnik Čelebić očekuje pojačanje u ljudstvu tek sledeće godine.