26-08-2022

Centralni i vrtić u TQ centru dobijaju novi mobilijar

Pripreme pred početak nove školske godine u budvanskim vrtićima su uobičajene. Pored administrativnih poslova tokom ljeta se radilo i na poboljšanju uslova boravka djece u vrtićima.

Centralni i vrtić u TQ centru dobijaju novi mobilijar | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva, Portal RTV Budva

"Pripreme teku uobičajenim tokom, pripremamo prostorije za bezbjedan boravak djece, održavamo sastanke Stručnih organa, slijedi  usvajanje Izvještaja o radu za proteklu školsku godinu, sačinjavamo Program rada za nastupajuću 2022/2023. šk. god. U toku su radovi na postavljanju mobilijara u vaspitnoj jedinici TQ Plazza, gdje će se jasličnim grupama omogućiti da na djeci prilagođen način borave na svježem vazduhu i da se istovremeno zabave mobilijarom prilagođenim njihovom uzrastu. Saglasnost za
osposobljavanje prostora dobili smo od Trade Uniqa Opštine Budva i na tome smo vrlo zahvalni. Takođe, uz donaciju Opštine u dvorištu Novog vrtića postavljen je mobilijar prilagođen svim uzrastima, koji će takođe omogućiti da djeca bezbjedno, konstruktivno i u slobodnom duhu provode svoje vrtićke dane. Usled kontinuiranog narušavanja izgleda i funkcionalnosti mobilijara dvorišta Novog vrtića, bili smo prinuđeni da na tom objektu postavimo video nadzor, kako bi se incidenti od rjeđe dešavali. Takođe je planirana sanacija kupatila u Centralnom vrtiću, i dogradnja mokrih čvorova u Novom vrtiću, ali se za sada niko nije odazvao na raspisani tender. Nastavićemo da uporno tragamo za potencijalnim izvođačima radova", saopšteno je našem portalu iz uprave JPU "Ljubica V. Jovanović Maše".

Ove školske godine upisano je 1436 mališana, od kojih je 130 novoupoisanih polaznika

"Vrtić će kao i do sada raditi od 6h do 16:30, s tim što će se u svim vaspitnim jedinicama raditi po novom režimu dana, koji podrazumijeva više vremena za usmjerene aktivnosti, fizičke aktivnosti i boravak na svježem vazduhu. Prema preporuci našeg epidemiologa, zaposleni nose zaštitne maske, kao i roditelji pri
prijemu i otpustu djece. Prilikom prvog dana dolaska u vrtić potrebno je donijeti potvrdu od pedijatra da je dijete zdravo da boravi u kolektivu", navedeno je u saopštenju.

Kako saznajemo iz uprave vrtića u planu je obnova didaktičkog i potrošnog materijala, a konstantno se radi i na profesionalnom usavršavanju stručnih radnika.

J.M.