17-02-2020

Češki turisti zainteresovani za odmor u Crnoj Go

Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je ponudu Crne Gore za predstojeću sezonu na sajmu turizma Holiday World u Pragu.Iz NTO je saopšteno da je ponuda predstavljena na zajedničkom štandu, u organizaciji Turističke organizacije Budve.

Tokom sajma, predstavnici Crne Gore održali su sastanke sa češkim turoperatorom Travel Family, u čijem vlasništvu su agencije Kovotourplus, Vitkovice tours, Viamare i VTT.

„Turoperator Travel Family će ovog ljeta, u saradnji sa avio-kompanijom Smart Wings, organizovati čarter letove iz Praga, Brna i Ostrave svake subote, kao i zdravstvene boravke za djecu u saradnji sa crnogorskom avio-kompanijom Montenegro Airlines (MA)“, navodi se u saopštenju.Predstavnici lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja i Cetinja, na sajmu su predstavili aktuelnu ponudu za predstojeću ljetnju turističku sezonu, program manifestacija, kulturne i zabavne sadržaje, te ponudu za aktivan odmor, uz degustaciju tradicionalnih crnogorskih proizvoda.

Tokom sajma na crnogorskom štandu je održana pres konferencija za češke medije i turoperatore iz oblasti turizma među kojima su bili predstavnici Blue Mauritius Gold, Nejmagazin, Internetove novinz spigl, Czech Travel Press, New Europe, e-Vsudybyl, kao i Slovaci V Českej republike.

Prema informacijama relevantnih turističkih medija, češki turisti se sve više okreću prirodi i aktivnom turizmu - pješačenju, biciklizmu i planinarenju.

Istovremeno, pored mora i plaža, njihovo interesovanje je usmjereno ka sadržajima unutar nacionalnih parkova i vinskim turama.Na zajedničkom štandu, pored NTO i lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Ulcinja i Cetinja, svoju ponudu predstavili su i predstavnici turističke privrede, odnosno hoteli Villa Geba iz Budve kao i Sato i Korali iz Sutomora.

Sajam turizma Holiday World u Pragu, koji se završio u nedjelju, okupio je preko 650 izlagača iz 40 zemalja svijeta kao i preko 50 hiljada posjetilaca.