02-06-2020

Cio razred u karantinu zbog jednog inficiranog đaka u Mariboru

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u Mariboru danas je određen dvonedjeljni karantin jer je jednom đaku dijagnostifikovana infekcija korona virusom.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

"Moramo biti krajnje oprezni, pa učenici tog razreda idućih 14 dana ostaju u karantinu, dok svi ostali učenici i zaposleni i dalje mogu normalno dolaziti na nastavu, uz pridržavanje preventivnih mjera kao i do sada", izjavila je direktorka osnovne škole "Ludvik Pliberšek" Lidija Todorović za mariborski dnevni list Večer, prenosi Hina.

Riječ je o prvom potvrđenom slučaju zaraze korona virusom u drugom najvećem slovenačkom gradu poslije mjesec dana.

U Mariboru je od početka epidemije bilo znatno manje slučajeva infekcije kovidom-19 u odnosu na Ljubljanu, a u odnosu na broj stanovnika manje nego u drugim gradovima, pa je mariborski gradonačelnik Sašo Arsenovič taj grad prije dvije nedjelje već bio proglasio prvim "corona free" urbanim mjestom u državi.

Školu je o potvrdi zaraze korona virusom kod učenika obavijestio slovenački Institut za javno zdravlje i odredio potrebne mjere prevencije širenja.

Kako prenose mediji, dječak je testiran jer je zaraza korona virusom potvrđena kod njegove majke, ali on nema simptome bolesti.


Izvor: Beta