06-09-2019

Čitaoci šalju: Svakodnevni problemi sa nepropisnim parkiranjem

Zbog nedostatka parking prostora svakodnevno dolazi do uzurpiranja javnih površina od strane "bahatih" vozača, a samim tim i do zakrčenja prilaza školama, stambenim zgradama, kao i onemogućavanje pješacima, djeci, a naročito majkama sa kolicima da bezbjedno fukcionišu gradom.

Objavljujemo fotografije koje su naši sugrađani napravili juče na ulicama grada i apelujemo na nadležne službe da preduzmu mjere u cilju spriječavanja zloupotrebe javnih površina i narušavanja bezbijednosti pješaka u saobraćaju.


"Mainski put preko puta Mega marketa, Mupova zgrada. Ja bih trebala ispod guma da se podvučem da uđem u stan ili preko krova! Točak mu je na stazi gdje je ulaz u zgradu".



"Postovanje, Vaše pisanje o bahatom parkiranju me je navelo da proslijedim forografiju nepropisnog parkiranja kod JU OŠ "Druga osnovna skola". Nastala je juče oko 07:45h , a nastao je i žestok haos, jer je osim prilaza školi bila zakrčena i dvosmjerna ulica kod zgrade "Merkura". Na ovom mjestu stoji odgovarajuća horizontalna i vertikalna signalizacija. Nadležnu službu -Komunalnu policiju / Pauk službu uspjeli smo da kontaktiramo tek oko 10:30, prije toga se niko nije javljao na telefon. Ovo nije ni prvi ni jedini slučaj, mada baš ovakvu situaciju nismo odavno sreli."



"Juče u 07:30 časova, Žrtava Fašizma".



"Cijelog ljeta je ovaj auto parkiran u centru grada, tačnije, kod trafike ispod starog groblja, preko puta Perle. Da li je moguće da nadležne službe do sada uopšte nisu reagovale ili se i dalje sankcioniše selektivno?".



Ako se i vi svakodnevno mučite zbog bahatih vozača – fotografišite bahatost i pošaljite nam je na mejl sajt@rtvbudva.me, s tačnim vremenom i lokacijom na kojoj ste fotografiju napravili.