27-07-2018

City Games: Kotorani odveslali u finale Crne Gore

Premijerno izdanje City Games takmičenja u Budvi opravdalo je sva očekivanja organizatora i publike. Poslije dva sata borbe, sa osvojenih 49 poena, najbolji su bili momci i djevojke "Letećih šugamana" iz Kotora.

City Games: Kotorani odveslali u finale Crne Gore | Radio Televizija Budva

Na obnovljenom otvorenom bazenu Vaterpolo kluba "Budva" okupile su se timovi iz Budve, Kotora i Podgorice.

Okupljeni gledaoci mogli su pratiti takmičenje u šest tradicionalnih City games disciplina: "Leteći vaterpolo", "Spašavanje turistkinje", "Utrke bačvi", "Pršut", "Mošarka" i "Veslo".

Nezizvjesno takmičenje otvoreno je igrom "Leteći vaterpolo" u kojoj su golovi padali na svakakve načine. Publika je mogla vidjeti mnogo atraktivnih i kombiniranih poteza, golova glavom, nogama i rukama, a sa 119 ostvarenih poena u ovoj igri najbolja je bila domaća ekipa pod imenom "Skuteri sa Lovćena".

Koliko su ekipe bile podjednake najbolje govori podatak da je u ukupno 6 igara čak pet timova osvajalo maksimalan broj poena. U drugoj igri večeri bljesnula je druga Kotorska ekipa "Boro pumpa" koja svoje djevojke spašava brzo i bez greške, pa sa vremenom od 2:18 min osvaja najbolje vrijeme i na svoj konto upisuje prvu desetku.

"Pingvini sa Madagaskara" iz Budve bude se nakon treće igre i sa tri vrhunska rezultata u igrama "Utrka bačvi", "Pršut" i "Mošarka" izbijaju na prvo mjesto takmičenja. Uz bučnu podršku domaće publike u igru "Veslo" ulaze sa dva poena prednosti pred "Letećim šugamanima" iz Kotora. Kao i mnogo puta do sada, snaga i uigranost timova u veslanju, odlučilo je i novom pobjedniku večeri i plasmanu u finale Crne Gore. Ovaj puta najbolji u veslanju bili su Kotorani i zasluženo osvojili zlatnu medalju iz Budve i plasman u finale Crne Gore.

Premijerno City Games takmičenje u Budvi organizirali su Opština Budva, Turistička organizacija Opštine Kotor i Adria events agencija.

Nakon Kotora i Budve, takmičenje se nastavlja ove subote u Herceg Novom na bazenu Jadran sa početkom u 19:30 h.

Za više informacija možete posjetiti službenu stranicu www.city-games.com , a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

REZULTATI - Budva (MNE challenger) 26.07.2018

1. mjesto: KOTOR, Leteći šugamani – 53 poena
2. mjesto: BUDVA, Pingvini sa Madagaskara – 49 poena
3. mjesto: BUDVA, Skuteri sa Lovćena – 38 poena
4. mjesto: KOTOR, Boro pumpa – 34 poena
5. mjesto: PODGORICA, Sunđeri – 11 poena
6. mjesto: BUDVA, Free B – 10 poena