22-02-2021

Članovi NVO "Smiješak" uručili 340 kilograma hrane Narodnoj kuhinji Budve

Članovi regionalne NVO "Smiješak" iz Sarajeva posjetili su danas Narodnu kuhinju Budve i tom prilikom kao donaciju uručili 340 kilograma hrane.


Foto: portal RTV Budva

Oni su Narodnoj kuhinji donirali ulje, brašno, makarone, rižu, mlijeko, keks...

Adnan Iković iz organizacije Smiješak, udurženja za pomoć socijalno ugroženoj djeci, kaže da su u Budvi, kao i u pojedinim gradovima na primorju, do sada priredili određeni broj uspješnih akcija. Raduje se saradnji sa Narodnom kuhinjom koja će, dodaje, svakako biti nastavljena.

"Mi smo donijeli 340 kilograma hrane, to je za ono kako smo mi naučii da donosimo malo. Čim uspijemo opet da prikupimo nešto, opet ćemo donijeti u Narodnu kuhinju. Gdje god nosimo donaciju, kažemo ako vam zatreba za neku porodicu pomoć, obratite se, uvijek ćemo skupiti jedan paket-dva", rekao je Iković za naš portal.


Foto: portal RTV Budva

Koordinator Narodne kuhinje Bogdan Krsmanović zahvalio se na donaciji.

"Jako sam srećan s obzirom da svaki dan poneko dolazi i ponešto donosi. To je jako lijepa priča, jer mi u početnoj fazi nismo imali donatore. Prije neki dan nam je bila NIKA mljekara, oni su na donijeli preko 380 litara jogurta. Vidjeli ste sada donaciju organizacije "Smiješak" i to je lijepa potvrda da ovaj naš humanitarni rad ima veliku podršku kako opštine, tako i hipermarketa i svih ljudi dobre volje. Mi sve to fino obrađujemo termički ono što je za obradu, kuvamo na pravi način zajedno sa našim volonterima i pružamo vrhunski kvalitet našim korisnicima kojima dajemo topao obrok na pravi način", istakao je on za portal RTV Budva.

Podsjećamo, Narodna kuhinja Budve otvorena je prošlog ponedjeljka. Projekat je realizovala Opština Budva u saradnji sa SMŠ "Danilo Kiš", Crvenim krstom Budve i Centrom za socijalni rad.

(FOTO/VIDEO) Carević: Pravi čas za projekat Narodne kuhinje

Kako je tom prilikom saopšteno, cilj je da se pristojan obrok obezbijedi svima, posebno najugroženijima.

Raste broj korisnika

Prema riječima koordinatora Krsmanovića, broj korisnika svakodnevno raste.

"Imali smo najavu za 40 porodica, ali u suštini nisu svi došli iz razloga što se možda stide. Takođe, servisiramo i kovid ambulantu i vatrogasnu službu", rekao je sagovornik.

U Narodnoj kuhinji se nadaju se da će se, uskoro, kada se za to steknu uslovi, u pripremu hrane uključiti i učenici škole. Kuhinja je otvorena od 8 do 15 sati, angažovana su dva profesora i šest volontera. Između pet i šest osoba servisira ljude koji dolaze.

"Tu je jedna pozitivna energija i veliki entuzijazam. Svi koji dođu, dođu sa osmjehom. A evo i danas ova organizacija "Smiješak" je bila šlag na tortu. Kad nekom nešto pružite dobijete taj simpatični osmjeh što je potvrda da radite pravu stvar", rekao je Krsmanović napominjući da je izuzetno zadovoljan dosadašnjim radom i da njegov tim pruža maksimum.

On je najavio mogućnost da se uskoro uvede i dostava hrane kako bi neophodan obrok i na taj način stigao do onih koji su u potrebi.


M.S.