09-03-2021

Ćosić: Obezbjeđujemo poštovanje svih mjera, čekamo novu odluku

Lockdown za Budvu i Tivat stupiio je na snagu 10. Februara tog dana Budva je imala 997 zaražanih što je prema četrnaestodnevnoj kumulativnoj incidenciji iznosilo preko 1400 inficiranih na 100 hiljada stanovnika. Od početka epidemije u Budvi je preminuo i veliki broj stanovnika od korona virusa što je dodatno otežalo situaciju kazao je za Polis Haris Ćosić iz Opštinskolg tima za zaštitu i spašavanje.

Ćosić: Obezbjeđujemo poštovanje svih mjera, čekamo novu odluku | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

“Nažalost Budva od početka pandemije bilježi 42 smrtna slučaja , što je za našu opštinu veliki broj i tragičan bilans. Prema najavama ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović u srijedu će se održati sastanak na kojem se očekuje donošenje odluke o pooštravanjeu mjera na teritoriji Crne Gore. Glavni razlog je preopterećenost bolničkih kapaciteta, kazao je Ćosić.

Tokom jutra došlo je do problema kod osoba zaposlenih u Budvi koji putuju iz susjednih gradova jer su im pripadnici Uprave policije tražćili uz potvrdu o međugradskom saobraćaju zarad posla i putni nalog . Ćosić objašnjava da je u saradnji sa Upravom policije taj problem vrlo brzo riješen.

“Mi smo kontaktirali Upravu policije u Podgorici i iznijeli taj problem i dobili povratnu informaciju da privatna lica koja putuju iz drugih gradova , a rade na teritoriji naše opštine svojim privatnim vozilom ne treba da imaju putni nalog, kazao je on.

Ćosić ističe da Opštinski tim za zaštitu i spašavanje sve mjere donosi u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje tako da će sve mjere koje su do sada bile na snazi ostati i nadalje sve dok epidemiološka situacija to bude zahtijevala.


J.M.