11-11-2016

Crna Gora sve interesantnija za daleka tržišta

Crna Gora sve interesantnija za daleka tržišta | Radio Televizija Budva

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a na inicijativu Ambasade Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u periodu od 7 - 11. novembra, u Crnoj Gori boravi Ibrahim Tutanji glavni i odgovorni uredniik magazine Albayan, zvaničnog lista Vlade Dubaia, koji prati preko 20 000 000 čitalaca i Talal Alarshed, vlasnik jedne od vodećih kompanija za PR i marketing u Dubaiu. Tokom svog boravka, oni su imali priliku da posjete vinski podrum Šipčanik i degustiraju tradicionalna crnogorska vina. Obišli su Cetinje, Budvu, kompleks Lušticu, Kotor, Kolašin i Žabljak. Posebno su bili oduševljeni nacionalnim parkovima Biogradska gora i Durmitor kao i manastirom Ostrog.

U trodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori borave i predstavnici turoeratora iz Gruzije koji su pored obilaska poznatih turističkih lokaliteta imali priliku da se sastanu sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija i udruženja agenata Crne Gore (ATA) sa kojima je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja zajedničke saradnje.

Studijske posjete organizovane su uz podrsku turističkih organizacija Kotora, Bara, Ulcinja, Budve i Podgorice.

Imajući u vidu da NTO u kontinuitetu organizuje studijske posjete medija u cilju što bolje promocije na važnim tržištima već 14. novembra u okviru projekta koji realizuje Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) u posjeti Crnoj Gori dolaze predstavnici medija iz Japana.