06-06-2020

Crnogorska Budva: Tražimo da institucije reaguju i da se budvanski cirkus više nikad ne ponovi

Predsjednik OO Crnogorske u Budvi, Vladimir Bulatović, danas je zatražio od nadležnih institucija da reaguju kako se scene kakve su viđene na posljednjim sjednicama Skupštine opštine Budva više nikada ne bi ponovile, dok je nezavisni odbornik Stevan Džaković poručio da je njegova porodica dovoljno trpjela zato što on drugačije misli.


Foto: Arhiva, RTV Budva/PR Centar

Saopštenja prenosimo integralno:

Bulatović: Tražimo da institucije reaguju i da se budvanski cirkus više nikad ne ponovi !

Uradio sam dodatni napor da još jednom sa odbornicima i članovima Crnogorske pregledamo audio vizuelni materijal sa prethodne dvije sjednice Skupštine Opštine Budva. Identifikovali smo ogroman broj kršenja Poslovnika o radu SO, Statuta opštine i Zakona.

Ono što je najupečatljivije je neograničen broj proceduralnih
prekida pa čak i od strane neovlašćenih lica , maratonske diskusije koje su trajale mnogo duže nego što je predviđeno pravilnikom, konstantno korišćenje uvredljivih riječi zbog čega su diskusije morale biti prekinute, a pojedinci udaljeni iz sale.

Uz veliku zahvalnost svim institucijama koje su reagovale adekvatno, moram obavijestiti javnost da su odbornici prvi dan zasijedanja izloženi verbalnom i fizičkom nasilju na koje su ostali nijemi svi zaštitnici ljudskih prava, Ombudsman i NVO sektor.

Neću da ulazim u to da li to znači da oni podržavaju viđeno ili žele nekome da se dodvore, ali ja kao predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Budva imam obavezu da zaštitim odbornike i
odbornice, kao i svakog člana Crnogorske Budva, koji je prethodnih nedelja bio izložen neprimjerenom ponašanju do juče naših saradnika, kolega i sugrađana.

Ono što smo minimalno očekivali nakon tri i pol godine podrške jeste ponašanje koje neće ugrožavati ličnost i dostojanstvo bilo kog pojedinca. Kako se to nije desilo, tražimo pravnu zaštitu od državnih organa sa ciljem da se ovakve scene nikad više ne ponove u Budvi i Crnoj Gori.

Džaković: Moja porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja drugačije mislim

Očekujem od državnih institucija da pokažu odlučnost u zaštiti prava građana Crne Gore koji ne misle kao opoziciona elita koja je na vlasti u Budvi.

Moja porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja mislim drugačije. Opozicione lidere iz Podgorice pozivam da pročitaju Ustav Crne Gore i da kažu građanima da li su oni izabrani u skladu sa tim aktom.

Oni imaju obavezu i odgovornost da ispune program na osnovu koga su partije i liste sastavljene od strane lidera dobile podršku građana.