29-05-2023

Crnogorska ekspedicija krenula na Igre malih zemalja Evrope

Crnogorska sportska ekspedicija krenula je danas za Maltu gdje će učestvovati na Igrama malih zemalja Evrope, koje će trajati od danas do 3.juna.

Crnogorska ekspedicija krenula na Igre malih zemalja Evrope | Radio Televizija Budva

Foto: Ana Marković

Crnogorski tim predvodiće sportska direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta Katarina Bulatović, koja će obavljati funkciju šefa misije.

Crna Gora će imati predstavnike u atletici, jedrenju, stonom tenisu, džudou, plivanju, streljaštvu, košarci i ragbiju.

Nastupiće atletičari Danijel Furtula (bacanje diska), Darko Pešić (110 metara sa preponama, skok u dalj, skok sa motkom i bacanje diska), Tomaš Đurović i Risto Drobnjak (bacanje kugle) i Amir Papazi (bacanje koplja) (selektor Osman Erović);

Jedriličari (klasa ILCA7) Milivoj Dukić i Ilija Marković (selektor Ilko Klakor); stonoteniseri Filip Radović, Irfan Čekić, Filip Radulović, Ivana Petrić i Simona Perović (selektori Dijana Zonjić i Saša Dragaš); džudisti Emil Sinanović, Nikola Gardašević, Danilo Pantić, Milana Stevanović, Tamara Gardašević i Ivana Šunjević (trener Ilija Vukotić); plivačica Jovana Kuljača (selektorka Danijela Franeta); strijelci Miloš Božović, Ksenija Jukić, Nevena Šaranović i Anđela Miličković (selektor Stanko Laban);

Nastupiće i muška i ženska košarkaška reprezentacija (selektori Goran Bošković i Jelena Škerović) i ženska Ragbi 7 selekcija (selektor Danijel Keserović).

Igre malih zemalja Evrope okupljalju sportistkinje i sportiste iz devet evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika i pružaju im priliku da se takmiče u različitim disciplinama.

Na Igrama na Malti reprezentativci će se boriti za medalje u 11 sportova: atletici, košarci, 3×3 basketu, džudou, ragbiju, jedrenju, streljaštvu, skvošu, plivanju, stonom tenisu i tenisu.

Crnogorski reprezentativci od premijernog nastupa 2011. godine osvojili su 106 medalja, od čega 50 zlatnih.