29-07-2014

Crveni krst: Djeca iz Srbije ljetovala u Sutomoru

Više od 30 djece iz poplavljenih područja u Srbiji od 21. do 28. jula ljetovalo je u Domu solidarnosti u Sutomoru, saopšteno je Crvenog krsta Crne Gore.

Crveni krst: Djeca iz Srbije ljetovala u Sutomoru | Radio Televizija Budva

Djeca, njih 15 iz Gornjeg Milanovca i 16 iz Lučana, ljetovalo je u Sutomoru u saradnji Crvenog krsta Crne Gore i Srbije, koji su na osnovu procjena ugroženosti, odredili djecu kojima je ovakav vid oporavka najneophodniji.

Sa djecom su u Sutomoru boravili i vaspitači, dok su se, kako se navodi, zaposleni u Domu solidarnosti i Crvenom krstu Crne Gore potrudili da ljetovanje bude prijatno i zanimljivo, što su potvrdili njihovi zadovoljni komentari.

"Na kraju sedmodnevnog boravka u Sutomoru je zajednička ocjena da je ispunilo svoj cilj, a to je da se programom oporavka i rekreativane nastave pomogne djeci da bar na kratko zaborave nevolje tokom nedavnih poplava", kaže se u saopštenju.

Ljetovanje djece iz Srbije je jedna od aktivnosti koje je Crveni krst Crne Gore organizovao u cilju ublažavanje posljedica poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiju.