07-08-2019

Čučka: Crnogorska snažno podržava primjenu Briselskog plana

Potpredsjednik Crnogorske Miodrag Čučka poručio je danas da je primjena Briselskog plana neophodni korak za svakoga ko želi modernu i demokratsku Crnu Goru.

Čučka: Crnogorska snažno podržava primjenu Briselskog plana | Radio Televizija Budva

„Briselskom planu mogu da se suprotstavljaju samo oni akteri koji Crnoj Gori žele stagnaciju i dalje mrcvarenje i vladavinu DPS-a. Te grupe ljudi koji se danas suprotstavljaju Briselskom planu
takvim stavom samo podstiču nove "Koverte" i nova pranja para po Crnoj Gori. Crnogorska je građanska partija, čiji je cilj stabilna, uspješna i prosvećena Crna Gora i zbog toga snažno podržavamo punu primjenu Briselskog plana“, izavio je Čučka.

On je dodao da je na osnovu zvaničnih izjava jasno da ovaj plan podržavaju i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države i da je važno što postoji međunarodna podrška za dobru ideju.

Čučka je pozvao prije svega predstavnike EU da nastave dobru ulogu koju su i do sada imali u pogledu usvajanja i primjene Briselskog plana.

„Nikome više nećemo dozvoliti zaustavljanje razvoja naše države, pa se oni nazivali socijalistima, nacionalistima ili bilo kako. Kao što nikome ne treba dozvoliti ponavljanje tehničke vlade zato što je 2016. godine korist od nje imao samo DPS. Otud ne razumijemo ni pojedine ministre iz bivše tehničke vlade koji se preporučuju za novu tehničku vladu, a iz stare su nam isporučili DPS na vlast“, rekao je Čučka.