15-06-2017

Čučka: Preispitaćemo svoj politički odnos prema vlasti u Budvi

Sezona je odavno počela, a naša Budva mnogo više liči na primitivno vašarište, nego na metropolu turizma, smatra predsjednik OO Crnogorske Budva Miodrag Čučka.

Čučka: Preispitaćemo svoj politički odnos prema vlasti u Budvi | Radio Televizija Budva

"Sada je već lako vidjeti da nova koaliciona vlast u Budvi ne funkcioniše, jer su stihija i devastacija jači od svakog vida organizovanosti u našem gradu. Najzad nam mora biti jasno da su predizborne poruke bile puki populizam i demagogija, jer rezultati vladavine ukazuju na nesposobnost, neznanje i nedostatak političke volje da grad funkcioniše u skladu sa očekivanjima građana i brojnih turista. Kontak zona oko Starog grada i šetališta u Budvi i Bečićima nijesu ništa drugo do pravo primitivno vašarište koje ove godine opslužuju, prvenstveno, zaslužni glasači koalicije na vlasti. Ulice u Petrovcu su u haotičnom stanju, ali se niko zbog toga ne uzbuđuje. U najatraktivnijoj uvali naše rivijere, u Pržnu, i dalje postoji problem izlivanja fekalija i neriješen kanalizacioni sistem, a niko se na to ne osvrće. Više je nego očigledno da je naša Budva ovu turističku sezonu dočekala u mnogo gorem stanju nego ranijih godina", istakao je Čučka.

Prema njegovim riječima, sva upozorenja iz Crnogorske novoj vlasti da se više posvete uređenju grada i boljoj pripremi turističke sezone ostala su neispunjena.

"Očigledno je bilo najvažnije zadovoljiti svoje glasače privremenim lokacijama po istom modelu kako je to ranije radila i DPS vlast. Protekla vlast je preko svojih organizovanih kriminalnih grupa opljačkala naš grad, a ova vlast demonstrira bahatost i neznanje, bez želje da izvuče pouke iz funkcionisanja svojih prethodnika. U veoma kratkom vremenu smo morali shvatiti da predsjednik Opštine ne odgovara na postavljena pitanja, da su transparentnost i depolitizacija bili samo predizborne najave, da Skupštinu ne treba nastavljati nakon podjele lokacija kao najvažnijeg opštinskog plijena. Za tako kratko vrijeme, nažalost, morali smo mnogo toga ružnog shvatiti i prihvatiti od nove koalicione vlasti u Budvi", naveo je Čučka.

Kako je naglasio, iz Crnogorske iskreno žale što je Budva i sa novom vlašću nastavila da funkcioniše na sličan ili još gori način od prethodne vlasti.

"Po ko zna koji put populizam i demagogija su odnijeli pobjedu nad zdravim razumom i dobrim namjerama. Izgleda da je prevelika želja nove vlasti u izbornoj kampanji da se dopadnu svima, bila samo siguran put do neuspjeha. S obzirom da je Crnogorska kao konstruktivna opozicija, pomagala konstituisanje aktuelne vlasti, u uvjerenju da im treba pružiti šansu, sada nakon svega viđenog moramo na svojim organima stranke preispitati svoj politički odnos prema vlasti u Budvi i donijeti adekvatne odluke", naglasio je Čučka.