19-04-2019

Đački parlament JU OŠ "Mirko Srzentić" učesnik međunarodnog projekta "Creativity and Innovation"

Đački parlament JUOŠ "Mirko Srzentić" će biti učesnik međunarodnog projekta "Creativity and Innovation" koji je pokrenulo Udruženje inovativnih nastavnika " Zbornica CG". U okviru projekta obilježavaće se značajni datumi od 21.04. do 21. 05.2019. godine. Početak aktivnosti planiran je za 11:30 h u prostorijama škole.

Đački parlament  JU OŠ

Obilježavanjem svjetskog dana kreativnosti i inovativnosti, učenici će pokazati svoje kreativne radove, demonstrirati eksperimente, a učenk IX razreda naše škole, Lazar Đuković, će pokazati svoje projekte.

Lazar je učestvovao na Otvorenim Danima nauke u Podgorici koje je organizovalo Ministarstvo nauke gdje je prikazao svoje projekte iz fizike i elektronike.

Učestvovao je na takmičenju u pravljenju kratkih amaterskih filmova u Nikšiću gdje je sa filmom o obnovljivim izvorima energije nazvanim ,,Dokaz upotrebljivosti" osvojio drugo mjesto.

Takođe je učestvovao na takmičenju u pravljenju filmova o Omladinskom aktivizmu koje je organizovala NVO Agora iz Budve i osvojio treće mjesto. Bavio se popularizacijom fizike kao jedne od prirodnih nauka. Bio je počasni gost u OŠ ,,Kekec" i prikazao je svoje projekte. Predstavljao je JUOŠ "Mirko Srzentić" na takmičenju iz engleskog jezika.