05-05-2023

Dan žalosti u Budvi u nedjelju zbog tragičnih događaja u Srbiji

Povodom tragičnih događaja u opštinama Vračar i Mladenovac, Opština Budva je proglasila Dan žalosti za 7. maj 2023. godine, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine Budva.


Ilsutracija, Foto: Pixabay

"Građani Budve saosjećaju sa bolom i tugom građana naše bratske Opštine Vračar, Mladenovca i svim građanima Republike Srbije", piše u saopštenju.


Foto: Opština Budva

"Saosjećajući sa bolom porodica žrtava tragičnog događaja koji je zadesno učenike i osobe Osnovne škole Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kao i tragedije u Mladenovcu i dijeleći tugu sa građanima bratske Opštine Vračar, Opštine Mladenovca, kao i svim građanima Republike Srbije. pozivamo građane opštine Budva da 07. maj 2023. godine obilježimo kao dan žalosti. Takođe, pozivaju se mediji i organizatori javnih programa i sadržaja, kao fa lica koja obavljaju ugostitelske djelatnosti, da svoje aktivnosti prilagode danu žalosti. Ovim putem apelujemo na sve institucije u našoj zemlji, koje su u mogućnosti da preventivno.djeluju, da učine sve da se ovakvi događaji nikad više ne ponove", navodi se u ZaključKU Kolegijuma SO Budva, koji su podržali svi odbornički klubovi u Skupštini opštine Budva.